Google+

Preview - De Sims Middeleeuwen: Piraten & Adel

zaterdag, augustus 20, 2011 - 02:30

Woot! Ik ben klaar met het artikel over De Sims Middeleeuwen: Piraten & Adel. Klik hieronder op lees verder om naar het artikel te gaan! :D


De Sims Middeleeuwen Piraten & Adel

SNW was uitgenodigd op een behind-closed-doors Sims presentatie op de Gamescom. Dus ik aarzelde niet en kocht de Gamescom tickets! Voor het geval je het je afvraagt, ik ben niet in m'n eentje gegaan. ChEeTaH van The Sims Zone, Steven van Sunset Magazine en ik zijn er samen heen gereisd. We waren er vroeg, maar beter te vroeg dan te laat. We haalden onze wildcard in de EA community lounge en besloten om op de grond te wachten. Nou ja, ik dan toch, de andere twee gingen in een paar rare stoeltjes zitten... xD

Toen we eindelijk de presentatieruimte in mochten lopen, hoorden we direct dat we niet waren toegestaan foto's te maken, helaas. Maar om eerlijk te zijn had ik dit ook al een beetje verwacht. De laatste tijd is dat heel gewoon op de evenementen die ik bezoek. Ik begrijp wel waarom, maar ik weet ook heel goed dat de mensen die de artikelen lezen heel graag materiaal willen zien. En dat is er dus gewoon niet.

De Sims Middeleeuwen Piraten & Adel

Producer Aaron Cohen begon met De Sims Middeleeuwen: Piraten & Adel, het nieuwe uitbreidingspakket van De Sims Middeleeuwen. Hij was heel grappig, en begon de presentatie met een grappige stem, kwam er toen achter dat het de verkeerde stem was en toen werd het nog grappiger, aangezien hij een heel goede piratenstem opzette om het nieuwe uitbreidingspakket voor dit relatief nieuwe spel aan te kondigen. Ik heb Aaron Cohen in het verleden al eens ontmoet, in Amsterdam, toen we daar waren voor het evenement van De Sims Middeleeuwen. Het is altijd leuk om hem te horen praten. Jammer genoeg mochten we ook geen geluidsopnamen maken. Ik weet zeker dat de Sims community er ook van had genoten. Maar laten we nu maar beginnen over het spel zelf!

In De Sims Middeleeuwen: Piraten & Adel zijn er een heleboel nieuwe features. Een heel belangrijke nieuwe feature in het spel is het feit dat er dieren zijn! Papegaaien en valken. Ik vind het niet echt gepast om dit nou huisdieren te gaan noemen... Ze zijn meer een soort accessoire voor de Sims. Aaron liet ons zien hoe een piratenvrouw een papegaai wist op te trommelen, om vervolgens de opdracht te geven een andere Sim aan te vallen. Het was erg grappig, maar tegelijkertijd ook erg sneu voor die andere Sim! Nu kunnen we niet meer zeggen dat er geen Sims pijn hebben geleden tijdens deze demo! Andere interacties die je met de papegaaien kunt doen, en ik gok met de valken ook; Een Sim kan tegen de papegaai praten, je kunt de papegaai een naam geven, je kunt de papegaai trainen, ze op missies sturen en je kunt ze voederen. Er zijn waarschijnlijk meer interacties, maar ik zag het scherm niet heel goed.

De Sims Middeleeuwen Piraten & Adel

Aaron toonde ons nieuwe meubels en kleding voor zowel piraten als adel. Je kunt zeker wel zien wat er voor piraten is en wat er voor adel is. Ik zeg niet dat je per se een piraat moet zijn om piratenmeubels te kunnen gebruiken - dat weet ik namelijk niet - maar er zijn dus piratenspulletjes en adelspulletjes. Volgens Aaron kun je geen piratenkoningin hebben zonder de booty throne. Het was omgeven met goudstukken en andere schatten. Je kon goed zien dat het hier ging om een piratenruimte!

Het verhaal is dat adel vanuit het noorden komt. De piraten komen uit het zuiden. De adel gaat naar het Koninkrijk om dealtjes te sluiten met de mensen die er wonen. De piraten komen eigenlijk langs omdat hun schip gestrand is, en ze willen niet meer weg. Ze zijn er ook van overtuigd dat iemand hun schip heeft gesaboteerd. Dus ze zijn echt in een heel slecht humeur als ze aankomen. De twee partijen komen elkaar uiteindelijk tegen in het Koninkrijk. Ze mogen elkaar totaal niet. En aan het einde zal er iemand "winnen", dat kan de adel zijn, of de piraten, of allebei. Het is echter aan de speler om te bepalen hoe het allemaal eindigt.

Dan nu een andere feature. De ondervragingsstoel. Aaron wilde nog eens duidelijk maken dat het niet was om Sims mee te martelen. Maar van wat ik heb gezien is dat precies wat het is. :P Om informatie uit Sims te verkrijgen moeten Sims soms in de ondervragingsstoel geplaatst worden. Een Sim in de ondervragingsstoel moet meerdere interacties doorstaan zoals een emmer water in het gezicht krijgen. Nou ja ik denk dat het een emmer was... Meer van dit soort interacties zijn het kietelen met een veertje, de mysterieuze terreur doos laten zien en de "chinchilla", waar een aantal animaties in voorkwamen waarbij we de chinchilla in kwestie niet echt te zien kregen, maar de animaties deden het voorkomen als een zeer onaangename bedoeling voor de Sim! Het grappige hier is trouwens dat je van tevoren niet kunt weten hoe een Sim zal reageren op deze acties. Het is de bedoeling dat je antwoorden uit de Sim verkrijgt. En om dit te laten gebeuren, moet je ervoor zorgen dat de eigen wil van de Sim wordt onderdrukt en tegelijkertijd moet de Sim wakker en alert blijven. En sommige Sims zullen het kietelen haten, of het maar een beetje weg lachen. Het werkt hetzelfde met de andere interacties in de ondervragingsstoel. Het is dus niet zeker wat een Sim zal doen... En dat maakt de stoel een grappig spelletje. Je zult de stoel vooral gebruiken tijdens queestes. Maar je kunt het ook voor de lol gebruiken!

De Sims Middeleeuwen Piraten & Adel

Voordat ik het vergeet... De piraten hebben een geheime handdruk. Ik moest hierbij direct aan de geheime handdruk denken van het geheime genootschap in De Sims 2 Studentenleven. Alleen piraten weten hoe ze deze geheime handdruk moeten uitvoeren. Het ziet er heel grappig uit. Aaron vertelde ons dat het team bij EA behoorlijk wat tijd had gespendeerd aan het oefenen op de "bewegingen" om de juiste animaties te vinden voor deze interactie. Ook wel belangrijk om te weten... De adel heeft geen geheime handdruk. Ze zijn waarschijnlijk te erge snobs voor zo'n interactie hahaha! :P

Nu we het toch over snobs hebben. De adel is het rijke soort Sim. Ze omringen zichzelf met veel kunst en ze zijn inderdaad een beetje snobs. Ik kan er niet veel meer over zeggen dan dat ik de nieuwe dingen van de adel heel erg mooi vind - meubels en kleding - maar dat geldt ook voor de piratendingen. Het is allemaal gewoon heel erg leuk en ik weet zeker dat de mensen die De Sims Middeleeuwen veel spelen hiermee heel erg blij gaan zijn. Je kunt de nieuwe kleding, en ik neem aan de meubels ook, net zo aanpassen zoals in het basisspel.

Over de rivaliteit tussen de adel en de piraten. Beide hebben hun eigen speciale vechttechnieken! De adel en piraten kunnen in een een-op-een gevecht raken, je moet de challenge to spar interactie gebruiken om dit te laten gebeuren! De speciale techniek van de piraten heet en hoewel we deze niet in actie hebben gezien - de piratenvrouw had er allemaal niet zo'n zin in - het is een beweging waarbij de piraat de tegenpartij in het gezicht spuugt en vervolgens flinkt uithaalt en de tegenpartij daarbij in de ribben raakt. Nou, dat noem ik nog eens een relatiedomper!

De Sims Middeleeuwen Piraten & Adel

Een andere nieuwe feature in het uitbreidingapakket is dat je Sim nu naar schatten kan zoeken. Sims kunnen het land afzoeken, een schop gebruiken om te graven en zal dan in staat zijn zeldzame items te vinden. Een aantal van deze zeldzame items zijn toverdrankjes, magische spreuken en gouden staven. In de demo kwam de actieve Sim ook Grim Reaper armor tegen. Dit zag er ontzettend goed uit. Ik ben niet zo snel onder de indruk, maar dit zag er gewoon zo cool uit... Terwijl de Sim deze speciale Grim Reaper armor aanhad, kon ze andere Sims laten schrikken met de "woo" interactie, dit was best wel grappig. De Sim sprong ook in het gat in de grond, en haalde hiermee een speciale achievement. Het ging alleen niet zo heel goed met de Sim, aangezien het monster in de grond de Sim aanviel. Aaron kreeg de keuze om de Sim te laten ontsnappen of om dichterbij te gaan. Ik laat jullie wel bedenken wat hij heeft gekozen!

Ik wil heel graag Aaron Cohen bedanken dat hij helemaal naar Europa is afgereisd om het nieuwe uitbreidingspakket voor De Sims Middeleeuwen te tonen! En natuurlijk wil ik EA bedanken voor de uitnodiging voor de presentatie zelf. Ik kan niet wachten op deze game, het lijkt me heel erg leuk en ik vind ook dat het heel veel toevoegt aan het basisspel. Ik heb op een aantal websites gelezen dat de game op 30 augustus uit zal komen. Ik kan dit echter niet bevestigen of dit nou echt zo is of wellicht maar een gerucht. Maar het zal hoe dan ook niet lang meer duren voordat het spel af is en in de winkels ligt!

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon