Google+

Sims Nieuws

9 dec 2020 - 18:00
Ho Ho Ho

Ho Ho Ho! 🎄🎅 Zondag 13 december 2020 heb ik samen met nog 6 anderen een kerstcollab! We gaan 14 uur lang bouwen aan een gaaf kersthuis in De Sims 4. Kom je ook gezellig langs? Dit is het schema!

Volg ons ook alvast, mocht je dat nog niet doen!

📷 Illustraties door Rosie / SimsNetwerk.
🔠 Opmaak door Jessie / TessellateGames.

23 sep 2019 - 18:38
The Sims 2 Collections

Dit lijkt misschien een heel willekeurig bericht. Maar dat is het niet. Ik ben nu al aan aantal jaar lid van het EA Game Changers programma. Ik ben daar ook zeker trots op. Want ik heb altijd hard gewerkt aan mijn site en allerlei content. Maar er zijn mensen die vinden dat Game Changers alleen zeggen wat EA ons opdraagt (niet waar), en dat we nooit iets van het spel bekritiseren of iets suggereren "wat mensen echt willen hebben" (ook niet waar). Vandaag ga ik schrijven over een feature uit De Sims 2 (en later ook een beetje van De Sims 3) die ik heel erg mis in De Sims 4.

Ik hoop ook dat je als je aan het einde van dit bericht bent aangekomen, je dan het wilt delen via social media (hoe meer mensen dit delen, hoe beter), en dat The Sims studio dit bericht/de collage dan hopelijk ook ziet en dan gaat overwegen om het aan De Sims 4 toe te voegen in de toekomst.

De Sims 4 heeft veel features die we voorheen niet hadden. Maar er missen natuurlijk ook dingen. Soms is dat niet zo erg. Soms zijn het dingen die we gewoon niet zo erg missen. Maar soms zijn het dingen die we WEL heel erg missen. Ik weet zeker dat er mensen zijn die COLLECTIES in De Sims 2 (en later in De Sims 3) vergeten zijn of zelfs nooit hebben gezien. Dus daarom ben ik hier om je eraan te helpen herinneren: WE HADDEN COLLECTIES EN ZE WAREN GEWELDIG!

Ik heb een collage gemaakt van screenshots van de Sims 2 UI (de interface) zoals je hierboven kunt zien.

Collecties in De Sims 2 werden gebruikt om items van uitbreidingen te groeperen, maar ook om thema-items te groeperen. Dus je had een Collectie met Appartementsleven items, maar ook items in de Metro, Gearhead, Bohemian, Groovy, Aziatisch, Middeleeuws, Mission, Koloniaans, Atomic collecties enzovoorts. Ik weet dat we in De Sims 4 categorieën hebben, best wel veel ook nog. En dat is echt geweldig en heel erg handig. Maar je kunt niet je eigen categorie maken in De Sims 4. Je kunt niet je eigen collectie van favoriete items maken in De Sims 4. Het zou ontzettend handig zijn als we die feature in het spel krijgen!

Denk er eens over na.

Wat nou als je een Challenge/Uitdaging hebt waarbij Simsspelers alleen bepaalde items mogen gebruiken? Een collectie zou dan echt heel erg handig zijn!

Voor makers én gebruikers van custom content zou het ook een geweldig idee zijn. Ik maak zelf behoorlijk veel CC items, en veel daarvan horen bij een bepaalde collectie. Zou het niet fijn zijn als je die dingen kunt groeperen in een collectie?

Ik vind de kleurenfilters in De Sims 4 soms ook heel handig. Maar soms is het ook enorm beperkt omdat bepaalde kleuren er gewoon niet in zitten. (Waar is turquoise, teal, mint enz? Die kleuren horen niet onder blauw of groen!) Met Collecties zouden we onze eigen favoriete items kunnen groeperen, en ze iedere keer gemakkelijk kunnen terugvinden.

Collecties zouden bij voorkeur gebruikt worden voor items in Bouwen/Kopen (inclusief muren en vloeren!) maar het zou ook super zijn voor CAS (Creëer een Sim).

In De Sims 2 konden we ook onze eigen icoontjes maken, die we dan dus in het spel konden inladen en gebruiken voor onze eigen Collecties. Ik moedig The Sims studio dan ook aan om niet alleen Collecties terug te brengen, maar om ons ook de mogelijkheid te bieden om externe plaatjes in te laden voor de mapjes.

Ik zou ook dolgraag de mogelijkheid zien om onze Collecties met anderen te delen. Ik begrijp ook dat de Gallery niet de beste plek is om ze te delen, zeker als we

In De Sims 2: 

 • Kun je de bestaande Collecties van Maxis gebruiken.
 • Kun je diezelfde Collecties ook aanpassen of verwijderen.
 • Kun je nieuwe Collecties maken.
 • Kun je die ook weer aanpassen of verwijderen.
 • Kun je meer items aan Collecties toevoegen.
 • Kun je icoontjes van het spel zelf gebruiken voor nieuwe Collecties.
 • Kun je ook je eigen gemaakte icoontjes gebruiken.
 • Kun je je eigen collecties delen met anderen.

Tot de dag van vandaag gebruik ik Collecties als in De Sims 2 speel. Het is ontzettend nuttig en ik snap niet zo goed waarom het niet in De Sims 4 zit.

Deze feature zou het spel ZOVEEL beter maken. EA/The Sims Studio, willen jullie alsjeblieft Collecties terugbrengen naar De Sims 4?

Bedankt voor het lezen! Graag delen (zie linkjes hieronder!)

4 mrt 2018 - 15:13
Levi

Leuk nieuws! Als je hier een regelmartig komt, of als je me volgt op social media (Twitter, Facebook page, Facebook group, Instagram of Tumblr), dan weet je waarschijnlijk ook dat ik zwanger was. Ik heb over mijn gezondheidsproblemen en zwangerschapscomplicaties gepost in januari.

Nou een paar weken geleden ben ik op 11 februari (een dag na mijn verjaardag) bevallen van een gezonde zoon. Zijn naam is Levi en hij is onze derde zoon. Broertjes Seth en Quinn zijn heel erg trots.

Zoals je je vast wel kunt voorstellen ben ik nogal druk op dit moment met de baby. We slapen bijna niet, dus ik heb zeker tijd nodig om bij te komen.

Als ik wat vrije tijd heb (en energie) dan zal ik weer custom content posten, zoals altijd!

3 mrt 2018 - 22:00
EA Play 2018

Doe mee vanaf 9 t/m 11 juni in het Hollywood Palladium voor games, muziek en meer

EA PLAY komt deze juni terug naar de stad van de sterren, en we nemen de grootste games van het jaar met ons mee.

 • Waar: Hollywood Palladium
 • Wanneer: 9 t/m 11 juni 2018
 • Tijd: zaterdag van 14.00 tot 20.00 uur PT (23.00 tot 05.00 uur CET); zondag en maandag van 10.00 tot 20.00 uur (19.00 tot 05.00 uur CET)

Op EA PLAY staan onze gamers en communities centraal. EA PLAY is dé plek om elkaar en onze games te leren kennen. Of je nou in persoon komt kijken of de show online volgt via je favoriete content-makers en community-leiders. Op EA PLAY krijg je vroege toegang tot onze games, luisteren wij naar je feedback en gaan we het met zijn allen natuurlijk enorm naar onze zin hebben met de grootste games ter wereld!

En het beste moet nog komen. De tickets zijn namelijk gratis!

Tijdens het jaarlijkse driedaagse evenement krijgen spelers hands-on ervaringen met onze games in het Palladium, terwijl een paar van de grootste content-makers ter wereld hun beeldmateriaal en livestreams direct vanaf de beursvloer met spelers delen die het evenement online meemaken. We hebben ook een vol programma voor jullie in petto op EA.com, met de laatste nieuwsberichten, verhalen, live content en meer van je favoriete games.

Welke games? Op EA PLAY 2018 krijg je de kans om onze nieuwe Battlefield™ te spelen, alsmede nieuwe titels van EA SPORTS™ en een diepgaande blik in de prachtige nieuwe actiegame Anthem™. De Sims™ 4 en onze mobiele games zijn ook van de partij, en natuurlijk hebben we ook een paar verrassingen voor je in petto.

Er staat een hoop op je te wachten als je naar Hollywood kan komen: honderden gamestations, geweldige demo's en talloze ervaringen voor zowel bezoekers als families, waaronder muziek, kunst, lekker eten en entertainment voor iedereen.

Tickets zijn deze lente beschikbaar. En aan de hand van jullie feedback van vorig jaar hebben we een nieuw systeem geïmplementeerd om iedereen betere hands-on toegang tot hun favoriete games te geven. Dus hou het nieuws de komende weken en maanden in de gaten voor meer informatie over EA PLAY 2018, waaronder de beschikbaarheid van tickets, het programma, entertainment en meer.

We zien je in Hollywood!

Om op de hoogte te blijven van EA PLAY kun je je hieronder inschrijven voor de nieuwsbrief of ons volgen op Facebook (https://www.facebook.com/EA) en Twitter (https://twitter.com/ea).

16 jan 2018 - 18:20

Normaal zou ik dit bericht op het blog posten, in plaats van onder het nieuws. Maar ik realiseer me ook dat veel mensen het blog waarschijnlijk niet actief volgen. Vandaar het besluit om het hier te posten.

Sommigen van jullie weten intussen dat mijn partner tszcheetah and ik ons derde kindje verwachten, sinds kort na onze bruiloft afgelopen mei. Ik hield in gedachten dat ik tijdens de vorige zwangerschap zwangerschapsvergiftiging heb gehad, en dat de kans aanwezig was dat ik daar nu weer last van zou krijgen, maar dit was niet zeker. Nou lijkt het er gelukkig op dat ik daar momenteel geen last van heb. Maar ik word nauwlettend in de gaten gehouden. En ik heb veel pijn (en pijnaanvallen) en complicaties tijdens deze zwangerschap, waardoor ik niet in staat ben om dingen te doen waarvoor ik aan mijn PC moet zitten. Dit houdt in dat ik mijn werk niet kan doen, en helaas ook niet aan SNW kan werken. Ik moet vooral rust houden, dus ik zit vooral op de bank of ik lid in bed. Ik vind dat helemaal niet leuk, dat ik niets kan doen. Maar ik ben nu voortdurend in en uit het ziekenhuis, voor gewone afspraken, maar ook voor onderzoeken en wat al niet meer. Ik ben heel erg moe en ziek, en met nog maar zo'n 4 weken te gaan tot de uitgerekende datum, ben ik momenteel niet heel actief. Dat wou ik jullie laten weten. Zoals altijd kom ik gewoon terug zodra mijn gezondheid het toelaat.

Er is een kleine kans dat ik aan de site ga werken (het Wasgoed Accessoirespakket artikel en wellicht ook een video) later deze week, aangezien we recentelijk een Steam Link apparaat hebben gekocht, zodat ik mijn games ook in de woonkamer kan spelen. Ik moet dit nog uitproberen, maar ik ben erg nieuwsgierig en enthousiast hierover. Ik mis het spelen van De Sims (of welke game dan ook!)

Ik wil ook nog even opmerken dat dankzij mijn gezondheidsproblemen en het feit dat ik in minder dan 4 weken ben uitgerekend (ik ben uitgerekend op mijn verjaardag op 10 februari), dat we hierdoor langzamer reageren op berichten en reacties over de website en de Graphics Rules Maker. Zeker aangezien mijn man ook ziek is op het moment, en hij is de persoon achter de Graphics Rules Maker tool. We zullen weer op berichtjes reageren als we ons beter voelen. Heel erg bedankt voor het lezen en voor jullie begrip!

Liefs xoxo ♥

Rosie

22 mrt 2017 - 18:35
The Sims 4: Bowling Night Stuff, The Sims 4: Bowling Night Stuff

Een aantal mooie Bowlingavond renders!

22 mrt 2017 - 18:28
The Sims 4: Bowling Night Stuff, The Sims 4: Bowling Night Stuff, The Sims 4: Bowling Night Stuff

Check de nieuwe Bowlingavond Accessoires screens!

Ik gil het echt uit van binnen! Mid-century modern EN bowlen! Aaahhhhhh! Geweldig dit!

22 mrt 2017 - 17:59

Ik heb zojuist een e-mail van EA ontvangen over het aankomende accessoirespakket De Sims 4: Bowlingavond Accessoires:

Bereid je voor op een geweldige tijd met De Sims 4 Bowlingavond Accessoires, beschikbaar vanaf 29 maart 2017!

Jouw Sims kunnen binnenkort hun bowlingvaardigheden verbeteren op het gloednieuwe bowlingbaan-object. Daar houdt de pret nog niet op, want er komen ook nieuwe retro-objecten in de game, waaronder hippe zitmeubels, sfeervolle verlichting en rekken om bowlingballen in te bewaren. Of je nou je bar wilt uitbreiden met een bowlingruimte of je nachtclub gaat omtoveren tot een relaxte plek om te chillen onder het genot van een potje Moonlight Bowling: het kan allemaal met de De Sims 4 Bowlingavond Accessoires!

Maar deze objecten zijn niet de enige toevoeging aan dit uitbreidingspakket, want er komen ook nieuwe kledingstukken die in het teken staan van bowling. Maak indruk bij je vrienden met hippe retrokapsels en te gekke nieuwe kledingstukken. Het is zelfs mogelijk om een bowlingteam op te zetten en om matchende outfits (ja, ook bijpassende schoenen!) te dragen zodat iedereen weet dat jullie samen een hechte groep zijn.

Hier is ook de nieuwe trailer:

Je kunt meer lezen over het aankomende accessoirespakket op www.desims.nl

29 sep 2016 - 22:36
Update: PC Version 1.23.24.1010 / Mac Version 1.23.24.1210 (Day of the Dead / Dia de los Muertos) screenshot

Er is een nieuwe (gratis) update voor De Sims 4. Deze is er al een paar dagen, maar ik had het heel erg druk irl.

Ik heb een heleboel screenshots gemaakt van de nieuwe content. Ik zal die overigens wel op een andere pagina posten! Het zijn er iets teveel om hierbij te zetten. :P

Een aantal veranderingen zijn:

 • Er is een nieuw recept voor Pan De Muerto beschikbaar onder de interactie 'Koken...'.
 • Er zijn verschillende nieuwe voorwerpen beschikbaar waarmee je Sims hun huizen kunnen versieren. Zoek naar de term 'Día de los Muertos' in Kopen om het volgende te vinden:
  • Twee nieuwe wandkleden, een tafel, wat kaarsen en een standbeeld.
  • Er zijn ook verschillende nieuwe outfits voor jouw Sims in 'Creëer-een-Sim'!
  • Mannelijke en vrouwelijke Sims hebben een nieuwe outfit voor het hele lichaam, plus schmink.
  • Vrouwelijke Sims hebben een nieuw kapsel en mannelijke Sims kunnen een nieuwe hoed opzetten.
  • Kinderen hebben ook een nieuw pakje en schmink.

Verder kun je vanaf 1 oktober ook Jasmine weer in het spel tegenkomen, voor een nieuwe uitdaging! Iets over het verzamelen van 9 suikerschedels en het eren van de doden! ^^

Je kunt de rest van de patchopmerkingen hier lezen.

29 sep 2016 - 22:22
The Sims 4: City Living screenshot, The Sims 4: City Living screenshot, The Sims 4: City Living screenshot

De Sims Studio heeft 3 nieuwe screenshots gepubliceerd, evenals een nieuwe blog door SimGuruGrant: "9 coole dingen die je tegenkomt tijdens het verkennen van San Myshuno"

Proef nieuwe gerechten. We wilden een diverse stad maken van San Myshuno. Een stad vol interessante culturen en het lekkerste aan culturen is het karakteristieke voedsel! In San Myshuno kun je voor het eerst voedselkraampjes zien met tientallen nieuwe recepten. Bovendien kunnen je Sims, om het allemaal wat eenvoudiger te maken, recepten leren door gewoon gerechten te proeven en dat past perfect bij ons nieuwe stadsbewonerdoel. Jouw Sim kan er echt op uit trekken en de lekkerste gerechten ter wereld proeven!

Koop wat spullen. Festivals zijn leuk, maar wat heb je er nou helemaal aan als je niks geweldigs mee naar huis kan nemen? Geen probleem; wij hebben wat voor je. Festivals hebben allemaal kraampjes waar T-shirts, unieke kruiden, speciaal vuurwerk en meer te koop is voor je Sims. Neem wat extra Simdollars mee en stuur je Sims met een leuk souvenir naar huis.

Verzamel sneeuwbollen! Stedelingen zetten constant troep op straat, maar daar weten sommige Sims wel raad mee! Houd je ogen open en kijk of je kartonnen dozen op straat ziet. Jouw Sims kunnen sneeuwbollen vinden en daarmee de nieuwe collectie compleet maken.

Lees de rest van het blog op de officiële website, of op Simpedia, net wat je voorkeur heeft.

Pagina's

Advertentie

Nieuwsarchief