Google+

Specials: Mid-Century Modern Huis in De Sims 4

woensdag, augustus 6, 2014 - 17:23

Ga terug naar het Creator's Camp overzicht!

Toen ik de bouwmodus inging in De Sims 4, wilde ik een van mijn eigen Sims 3 huizen gebruiken als inspiratie:

Maar het werd uiteindelijk een heel ander huis zoals je hieronder kunt zien. Dit is onder andere door het gebrek aan bepaalde dingen in De Sims 4, en deels ook omdat ik het huis gewoon veel mooier vond op deze manier. Het werd dus wel een compleet ander huis.

Dus ik heb een mid-century modern huis gemaakt. Of eigenlijk heb ik een poging gedaan. Ik denk dat ik het best goed heb gedaan!! Ik wou dat ik alles kon laten zien, maar ik mocht maar 20 screenshots in totaal laten zien, en ik wilde die niet alleen maar voor mijn huizen gebruiken. Maar hier zijn twee screenshots van mijn mid-century modern huis.

Aan de ene kant vond ik de bouwmodus een stuk makkelijker. Aan de andere kant kon ik er maar niet achterkomen hoe ik bepaalde dingen moest bereiken. Zoals met daktegels en dakranden. Ik wilde in een later stadium een extra kamer toevoegen, toen mijn gebouw dus al bijna af was. Ik kon een losse kamer toevoegen. Maar ik deed het zoals ik het meestal doet, muur voor muur. Dus ik gebruikte niet in een keer een nieuwe kamer. En ik denk dat daarom de ruimte niet echt telde als kamer? Dus de oplossing? Ik moest een andere kamer er bovenop zetten, daar de muren en daktegels van weghalen, en ineens was de ruimte eronder wel een volwaardige kamer waar ik daktegels en een dakrand aan kon toevoegen. Dat is raar, zelfs voor doorgewinterde bouwers. En ik heb ook laten weten dat ik dit een rare werkwijze vind.

Dingen die ik miste bij het bouwen:

  • Geen friezen zoals in De Sims 3 (er is geen cheat voor). Je hebt nu wel friezen die je aan de muur kunt bevestigen, maar er zijn geen friezen om bovenop je gebouw te zetten. Dus zoals je op mijn Sims 3 screen kunt zien, kan dat gebouw in De Sims 4 gewoon niet nagemaakt worden. Want er zijn niet dezelfde friezen aanwezig.
  • Niet dat ik het per se nodig heb, maar de auto's in De Sims 4 kunnen niet gebruikt worden door Sims, en daarom zijn er dus ook geen garagedeuren. Je hebt ze simpelweg niet nodig. Maar dat betekent ook dat ik er geen kon plaatsen op mijn nagemaakte huis in De Sims 4 :P
  • De lage witte bloemenhekjes van De Sims 2 en De Sims 3 zitten er niet in. Dat is er eentje die ik in heel erg veel van mijn gebouwen gebruikte. Er zijn vergelijkbare hekjes, maar die zijn niet zo laag. En ik gebruikte ze dus ook voor mijn terrasdingetjes. In plaats daarvan moest ik met de dakranden spelen, maar dat is toch niet hetzelfde.
  • Geen moveobjects cheats! Ik zat met tranen in mijn ogen toen ik dat hoorde. Ze zijn ervan op de hoogte dat we deze cheat terugwillen in het spel.

Gewoon wat eerlijke punten vanuit mijn perspectief.

Er is ook genoeg wat ik wel leuk vind, nieuwe features:

  • Dakranden en friezen (de nieuwe soort). De huizen zien er afgewerkt uit met deze features.
  • Het aantal moderne ramen in het basisspel!! Ik denk niet dat we ooit zoveel moderne ramen in het spel hadden.
  • We kunnen nu de (verticale) positie van de ramen bepalen.
  • Lama (en andere grappige) struiken!
  • Voor een complete lijst van de nieuwe bouwfeatures, bekijk mijn Bouwartikel (komt binnenkort), want het is teveel om hier te benoemen.

Ga terug naar het Creator's Camp overzicht!

Advertentie