Google+

Downloads Help: The Sims 4 Downloads Help

dinsdag, juli 18, 2017 - 22:03
The Sims 4 Downloads Help

Ik heb een aantal veelgestelde vragen over downloads in De Sims 4 erbij gepakt en een overzicht voor jullie gemaakt! Ik hoop dat dit helpt een aantal vragen te beantwoorden. Als je nog vragen hebt, meld je dan aan voor onze Discord.

 

Hoe installeer ik jouw Sims 4 downloads?

De meeste van mijn downloads zijn ingepakt als ZIP bestanden. In sommige gevallen als RAR bestanden of 7ZIP bestanden. Je kunt deze bestanden openen met programma's als 7-Zip. Pak de downloads uit in de Documenten\Electronic Arts\De Sims 4\Mods map, tenzij er iets anders bij de instructies staat op de downloads pagina.

Mijn huizen staan meestal al op de Sims 4 galerie. Maar soms deel ik de huizen ook op mijn site. Instructies voor hoe je deze in je spel krijgt staat in de ZIP bestanden. Lees dat zorgvuldig voor!

 

Ik heb je download(s) geïnstalleerd, en ik kan ze niet vinden in mijn spel!

  • Controleer of je ze correct heb geïnstalleerd (ze horen in de Documenten\Electronic Arts\De Sims 4\Mods map te staan.
  • Bekijk de instellingen van je spel om te zien of je custom content (aangepast materiaal) aan hebt staan. Ga naar Opties » Spelopties » Overige en zorg dat Aangepast materiaal en modificaties inschakelen aangevinkt staat! Je moet dit telkens herhalen na elke Sims 4 patch/update! Na het aanvinken moet je je spel opnieuw starten, anders werkt het niet.
  • Bekijk de downloadpagina. Ik vermeld er altijd bij in welke categorie de download hoort. Dit zou het makkelijker moeten maken om het in het spel terug te vinden!
  • Als dit allemaal nog niet lukt, probeer dan in het spel naar de download te zoeken. Ik zet eigenlijk altijd SNW in de titel van de downloads. En de namen van de downloads komen meestal goed overeen met de titels van de downloadpagina's hier op de site!
  • Zorg dat je de vereiste games/uitbreidingen hebt. Als je alleen het basisspel hebt, kun je niets downloaden wat gebaseerd is op items van uitbreidingspakketten/game packs/accessoirespakketten. Ik probeer mijn downloads beschikbaar te stellen voor mensen met het basisspel. Maar soms is een bepaald pack nodig. Ik zet bijna altijd erbij welke packs je nodig hebt.
  • In de meeste gevallen zijn mijn items volledig nieuwe/op zichzelf staande items, dus dan moet je ze redelijk makkelijk kunnen vinden in het spel. Echter, in sommige gevallen maak ik maar 1 of 2 recolours van een item van Maxis, en dan is het soms een extra kleuroptie op een item uit het spel. Je zou het dan wel moeten kunnen herkennen aan het moersleutel-icoontje!

 

Hoe komt het dat jouw ramen een andere hoogte hebben op je muren?

Ik gebruik MOO (bb.moveobjects on). Soms zijn mijn muren ontworpen om perfect te werken met de ramen in het spel. Maar ze staan niet altijd gelijk goed. Dus dan gebruik ik de bb.moveobjects cheat zodat objecten dichterbij elkaar kunnen staan, maar ook zodat ik ze omhoog en omlaag kan plaatsen met de 9 en 0 toetsen. Probeer het eens, het is echt leuk! Soms werken ramen beter als je ze een beetje hoger of lager plaatst. En hoewel dit sowieso al mogelijk is in het spel, is het soms handiger om het te doen met de moveobjects cheat, om het preciezer te positioneren.

Om de cheat te gebruiken, gebruik je eerst CTRL + SHIFT + C (en dan Enter). Als je dit correct hebt gedaan opent er een wit venstertje links bovenin je spel. Typ daar bb.moveobjects on en dan kun je ermee aan de slag!

 

Waarom zijn sommige objecten groter/kleiner op jouw scherm dan hoe het in mijn spel is?

Dit werkt vooral goed met speelgoedauto's (totdat we echte hebben!) en met schilderijen en vloerkleden. Maar het is ook leuk voor planten enzovoorts.

Er is een trucje in De Sims 4 waarbij je de [ en ] toetsen gebruikt. Deze maken je items kleiner [ en groter ].

 

Hoe maak je Sims 4 downloads?

Oh jeetje! Ik krijg deze vraag best wel vaak. En het is niet dat ik niet wil helpen. Maar ik wil zelf veel liever dingen maken, dan dat ik moet uitleggen hoe je het maakt lol.

Allereerst maak ik de meeste van mijn custom content met Sims 4 Studio. Hierbij horen muren, vloeren, objecten, kleding, haar enzovoorts. Je moet je registeren (voor een gratis account) op de Sims 4 Studio website. Download de software, installeer het. Vul je Creator's naam in als je het programma voor de eerste keer gebruikt. En dan ga je dingen maken!

Ik kan en ga je niet leren hoe je een tekenprogramma moet gebruiken. Maar zo nu en dan probeer ik tutorials te maken over custom content. Hou mijn YouTube kanaal in de gaten, en de website (waar je nu dus naar kijkt), aangezien ik geschreven tutorials ook heel fijn vind. Dit zijn dan wel echt basistutorials, om mensen op weg te helpen.

Als je nieuwe meshes wilt maken, heb je een 3D programma zoals Blender nodig. Dat kun je ook gratis downloaden en gebruiken. Maar je moet wel echt leren hoe het programma werkt. Dan kan het helpen als je de Blender documentatie erbij pakt. Het is de tijd die je erin steekt zeker waard, dat weet ik zeker! Maar het kan zeker wel frustrerend zijn aan het begin.

 

Ik heb jouw baby outfit geïnstalleerd en nu hebben al mijn baby's dezelfde outfits!

Dat komt omdat alle baby outfits (niet te verwarren met peuter-outfits) overschrijven wat er in het spel is. Baby's kunnen niet meerdere outfits hebben. Het is altijd één bestand! Aangezien ik de baby outfits altijd voor alle baby's maak (dus alle geslachten en alle huidskleuren) hebben alle baby's dus exact dezelfde outfit.

 

Ik heb jouw baby outfit geïnstalleerd en het verschijnt niet in mijn spel / het crasht mijn spel!

Zorg dat je niet al een override in je spelt hebt. Mijn baby outfits beginnen allemaal met "snw-ts4-baby-replacement" in de bestandsnamen, dus ze zouden gemakkelijk gevonden moeten kunnen worden. Voordat je een nieuwe override in je Mods map zet, moet je de oude wel weghalen. Anders verschijnt het niet, of je spel crasht.

 

Waar krijg jij inspiratie en ideeën van voor downloads?

Ik krijg van zowat alles wel inspiratie. Vaak krijg ik ideeën van dingen die ik zie. Maar als ik op Pinterest zit, dan kan ik daar ook veel inspiratie vinden. Als ik een idee heb schrijf ik het op om er later aan te gaan werken, of ik ga er direct mee aan de slag in m'n tekenprogramma.

 

Welk tekenprogramma gebruik je?

Ik gebruik al sinds 2001 Fireworks. Toen heette het nog gewoon Macromedia Fireworks. Tegenwoordig is het van Adobe. Maar Adobe ondersteunt het programma niet meer. En ik denk dat je er tegenwoordig al niet eens meer aan kunt komen, tenzij je al toegang had via de Creative Cloud. Na al die jaren met de vele problemen en fouten (geheugenfouten die Adobe nooit heeft opgelost) kan ik nog steeds niet wisselen naar iets anders.

Ik gebruik bijna nooit Photoshop. Ik weet wel hoe ik het moet gebruiken, maar het mist teveel features van Fireworks. <a" href="https://www.simsnetwerk.com/%3Ca%20href%3D"http://www.adobe.com/products/illustrator.html">http://www.adobe.com/products/illustrator.html">Illustrator is zeker fijn voor illustraties. Soms gebruik ik ook Krita (open source/gratis) om schilderijen te maken.

Ikzelf gebruik niet GIMP of Paint.net, maar dit zijn goede alternatieven voor Photoshop, en ze zijn ook open source/gratis.

 

Kan ik verzoekjes plaatsen voor een download of een huis?

Hoewel ik mensen het graag naar hun zin maak, doe ik dat niet meer zomaar. Ik werk aan een Patreon waar mensen early access (vervroegd toegang) krijgen op mijn downloads. Na twee weken krijgt iedereen toegang hier op de website. Maar, Patreons hebben ook een groot voordeel dat ze via Discord verzoekjes mogen doorsturen. Ik kan zeker niet altijd beloven dat ik het dan ook kan maken. Maar ik kan er dan zeker wel m'n best voor doen. Patreons hebben hun eigen Discord kanalen binnen de server, dus het is zeker de moeite om lid te worden van zowel de SNW Patreon als de SNW Discord.

 

Mag ik je bestanden elders uploaden?

Nee. Niet doen.

 

Mag ik je bestanden aanpassen?

Voor persoonlijk gebruik misschien, maar liever niet. Ik heb liever dat mensen me dan een verzoek doen voor iets van een extra ontwerp. Als je mijn bestanden toch gaat aanpassen, upload deze dan niet. Het is heel simpel. Gebruik mijn bestanden niet om nieuwe custom content van te maken. Wees creatief en maak je eigen CC.

 

Ik heb een illustratie van jou gevonden op je andere website(s), mag ik die gebruiken om zelf custom content te maken?

Doe dit alsjeblieft niet! Zeker met illustraties en texturen ben ik uren bezig om ze te maken. Het zuigt dan echt heel erg als mensen mijn illustraties en texturen zonder enige vorm van credit of toestemming gebruiken om hun "eigen ontwerpen" gaan maken. 😟 Doe dit dus gewoon niet. Er zijn genoeg materialen online beschikbaar die je gratis of voor relatief weinig geld kunt gebruiken.

 

Mag ik je items in huizen/gebouwen gebruiken?

Tuurlijk! Voor persoonlijk gebruik, niet elders uploaden.

Advertentie

Mastodon - Mastodon