Google+

Waar zijn de Collecties in De Sims 4?

maandag, september 23, 2019 - 18:38
The Sims 2 Collections

Dit lijkt misschien een heel willekeurig bericht. Maar dat is het niet. Ik ben nu al aan aantal jaar lid van het EA Game Changers programma. Ik ben daar ook zeker trots op. Want ik heb altijd hard gewerkt aan mijn site en allerlei content. Maar er zijn mensen die vinden dat Game Changers alleen zeggen wat EA ons opdraagt (niet waar), en dat we nooit iets van het spel bekritiseren of iets suggereren "wat mensen echt willen hebben" (ook niet waar). Vandaag ga ik schrijven over een feature uit De Sims 2 (en later ook een beetje van De Sims 3) die ik heel erg mis in De Sims 4.

Ik hoop ook dat je als je aan het einde van dit bericht bent aangekomen, je dan het wilt delen via social media (hoe meer mensen dit delen, hoe beter), en dat The Sims studio dit bericht/de collage dan hopelijk ook ziet en dan gaat overwegen om het aan De Sims 4 toe te voegen in de toekomst.

De Sims 4 heeft veel features die we voorheen niet hadden. Maar er missen natuurlijk ook dingen. Soms is dat niet zo erg. Soms zijn het dingen die we gewoon niet zo erg missen. Maar soms zijn het dingen die we WEL heel erg missen. Ik weet zeker dat er mensen zijn die COLLECTIES in De Sims 2 (en later in De Sims 3) vergeten zijn of zelfs nooit hebben gezien. Dus daarom ben ik hier om je eraan te helpen herinneren: WE HADDEN COLLECTIES EN ZE WAREN GEWELDIG!

Ik heb een collage gemaakt van screenshots van de Sims 2 UI (de interface) zoals je hierboven kunt zien.

Collecties in De Sims 2 werden gebruikt om items van uitbreidingen te groeperen, maar ook om thema-items te groeperen. Dus je had een Collectie met Appartementsleven items, maar ook items in de Metro, Gearhead, Bohemian, Groovy, Aziatisch, Middeleeuws, Mission, Koloniaans, Atomic collecties enzovoorts. Ik weet dat we in De Sims 4 categorieën hebben, best wel veel ook nog. En dat is echt geweldig en heel erg handig. Maar je kunt niet je eigen categorie maken in De Sims 4. Je kunt niet je eigen collectie van favoriete items maken in De Sims 4. Het zou ontzettend handig zijn als we die feature in het spel krijgen!

Denk er eens over na.

Wat nou als je een Challenge/Uitdaging hebt waarbij Simsspelers alleen bepaalde items mogen gebruiken? Een collectie zou dan echt heel erg handig zijn!

Voor makers én gebruikers van custom content zou het ook een geweldig idee zijn. Ik maak zelf behoorlijk veel CC items, en veel daarvan horen bij een bepaalde collectie. Zou het niet fijn zijn als je die dingen kunt groeperen in een collectie?

Ik vind de kleurenfilters in De Sims 4 soms ook heel handig. Maar soms is het ook enorm beperkt omdat bepaalde kleuren er gewoon niet in zitten. (Waar is turquoise, teal, mint enz? Die kleuren horen niet onder blauw of groen!) Met Collecties zouden we onze eigen favoriete items kunnen groeperen, en ze iedere keer gemakkelijk kunnen terugvinden.

Collecties zouden bij voorkeur gebruikt worden voor items in Bouwen/Kopen (inclusief muren en vloeren!) maar het zou ook super zijn voor CAS (Creëer een Sim).

In De Sims 2 konden we ook onze eigen icoontjes maken, die we dan dus in het spel konden inladen en gebruiken voor onze eigen Collecties. Ik moedig The Sims studio dan ook aan om niet alleen Collecties terug te brengen, maar om ons ook de mogelijkheid te bieden om externe plaatjes in te laden voor de mapjes.

Ik zou ook dolgraag de mogelijkheid zien om onze Collecties met anderen te delen. Ik begrijp ook dat de Gallery niet de beste plek is om ze te delen, zeker als we

In De Sims 2: 

  • Kun je de bestaande Collecties van Maxis gebruiken.
  • Kun je diezelfde Collecties ook aanpassen of verwijderen.
  • Kun je nieuwe Collecties maken.
  • Kun je die ook weer aanpassen of verwijderen.
  • Kun je meer items aan Collecties toevoegen.
  • Kun je icoontjes van het spel zelf gebruiken voor nieuwe Collecties.
  • Kun je ook je eigen gemaakte icoontjes gebruiken.
  • Kun je je eigen collecties delen met anderen.

Tot de dag van vandaag gebruik ik Collecties als in De Sims 2 speel. Het is ontzettend nuttig en ik snap niet zo goed waarom het niet in De Sims 4 zit.

Deze feature zou het spel ZOVEEL beter maken. EA/The Sims Studio, willen jullie alsjeblieft Collecties terugbrengen naar De Sims 4?

Bedankt voor het lezen! Graag delen (zie linkjes hieronder!)

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon