Google+

De Sims 3 Showtime Preview

dinsdag, februari 14, 2012 - 12:56

The Sims 3 Showtime

The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

Op 8 februari 2012 waren we uitgenodigd bij Electronic Arts in Duitsland om het aankomende uitbreidingspakket De Sims 3 Showtime te komen bekijken! Eerst kregen we een Sims demo van Mike Cox. Na de demo mochten we gaan spelen. Zoals eigenlijk altijd waren er meer mensen dan computers. Dus toen ik me omdraaide, waren alle computers ook al bezet. Daarom heb ik eerst een tijdje gezellig gezeten met een aantal andere Sims fans. Naderhand kreeg ik dan eindeijk de kans om te spelen, en ik heb die tijd vooral gebruikt om te kijken wat er zoal nieuw was in het pakket. Tussen het spelen door, heb ik ook nog even geprobeerd jullie vragen beantwoord te krijgen voor Mike Cox. Ga onze preview maar lezen en veel plezier!


The Sims 3 Showtime

De Demo

Van The Sims Studio was Mike Cox aanwezig. Hij werkt al een hele tijd bij The Sims Studio. Er werd ons niet verteld hoelang precies, maar ik denk wel een behoorlijke tijd. Hij heeft onder andere gewerkt aan De Sims 3 Beestenbende en het basisspel De Sims 3. Met hem was Nicola Jenkins, zij is van het Engelse kantoor. En Nicola is nogal een Sims franchise expert.

Mike Cox begon met de demo, hij vertelde ons over het spannende nieuwe uitbreidingspakket; De Sims 3 Showtime. We mochten helaas geen screenshots maken tijdens de demo of tijdens het spelen van het spel. Dit omdat de software nog niet helemaal af was. Dus ik heb wel wat foto's gemaakt van de ruimte zelf waar het evenement plaatsvond, en dan nog officiele screenshots die we op een USB stick na het evenement hebben gehad. Dus het zal soms moeilijk worden voor mij om te omschrijven wat er nieuw is in het spel, vooral objecten en kleding. Maar ik hoop dat jullie toch gewoon lekker van de preview kunnen genieten. Veel plezier!

The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

Nu wat belangrijke punten uit het uitbreidingspakket...

Dit uitbreidingspakket staat helemaal in het teken van je Sims die beroemd worden en hoe je ze kunt begeleiden op hun weg om succesvolle supersterren te worden.

The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

Er is een splinternieuwe stad waar de supersterren wonen. Deze nieuwe stad heet Starlight Shores. En deze stad is ook gevuld met nieuwe karakters die naar deze stad zijn gekomen om succesvol en beroemd te worden.

The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

Er zijn drie nieuwe carrières die je Sims kunnen volgen in Showtime:

 • Goochelaar
 • Acrobaat
 • Zangers/Zangeressen
 • En in dit spel is er ook de mogelijkheid om zwart te werken, als DJ.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Mike Cox liet ons een aantal Sims zien uit Starlight Shores. Hij begon met Samantha. Samantha is een zangeres. Ze is nog niet zo goed, maar ze geeft zichzelf helemaal. Ze zingt uit volle borst. Samantha boekt voortgang tijdens deze carrière. De zangcarrière heeft 10 niveaus. En in elk nieuw niveau heeft de kans op succes of falen. Maar hoe dan ook, kun je in elk nieuw niveau dingen vrijspelen, zoals outfits en decoratieve items. In dit geval, omdat ze zangeres is, zal ze ook nieuwe liedjes kunnen vrijspelen.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Uiteindelijk zullen Sims de top van hun carrière bereiken. En hoe succesvoller ze zijn, hoe groter hun publiek.

  Een andere Sim die Mike liet zien is Andrew. Andrew is een acrobaat. De acrobatencarrière is nogal een fysieke carrière. Dus er is wel een sportieve Sim voor nodig. Wellicht is nodig niet het juiste woord. Laten we het er maar op houden dat sportieve Sims het beter doen in deze carrière. Andrew begon als mimespeler. Maar nu is hij al wat verder en kan al heel indrukwekkende kunstjes doen, waaronder werken met vuur, met gevaarlijke items jongleren en zelfs balanceren op een bal. Andrew zweet het uit, maar hij heeft de grootste lol. Er zijn in dit pakket nogal wat grappige animaties. Maar ja, de hele Sims serie heeft grappige dingetjes. En deze uitbreiding is daarop geen uitzondering.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Als Sims het goed doen en een goede voorstelling leveren, dan voelen ze zichzelf erg goed. Sims kunnen ook erg falen hoor. En als andere Sims een voorstelling niet kunnen waarderen, dan kunnen ze bijvoorbeeld met dingen gooien naar de optredende Sims. Groenten zijn erg populair om mee te gooien. Weer die grappige animaties! Oh ja en Sims mogen de items die naar hen zijn gegooid ook houden!

  Mike heeft ons ook Abby laten zien. Abby is dus een DJ (het zwartwerken). Ze doet het wel goed. Ze heeft een leuk podium opgezet. Alles op het podium, inclusief de decoratieve items, zijn dingen die ze zelf heeft verdiend. Ze kan het podium zelf bouwen. Dus je kunt podia in het spel goed aanpassen, door middel van items die je vrijspeelt tijdens het spel zelf. As DJ heeft Abby natuurlijk de coole DJ tafel. Deze kan ze gebruiken om plaatjes te draaien, muziek toe te voegen. Hoe meer muziek ze heeft, hoe beter ze wordt, en des te meer liedjes waar ze dan weer toegang tot heeft, en daardoor kan Abby dan weer meer beats produceren. Het publiek is wederom erg belangrijk voor de Sim die optreedt. Ze zullen feedback geven en dit kan goed of slecht zijn De Sims in het publiek geven je hints zodat je weet welke stap je vervolgens moet nemen.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Ik geloof dat de vierde Sim Sam heet. Sam is een goochelaar. En het is een grote dag voor Sam. Hij gaat optreden op de grootste locatie in de stad. Dit is niet vanzelfsprekend voor elke Sim. Sam wilde al een tijdje op deze plek optreden. Hij moest werken aan de relatie met de eigenaar van de club, en moest zelfs auditie doen om op dit specifieke plek te mogen optreden. En toen hij eenmaal binnen was, heeft hij heel hard gewerkt aan het aangepaste podium. Het podium is ook hier weer iets dat je zelf kunt bouwen, door middel van decoratieve items, objecten, verlichting enzovoorts. Het coole aan het bouwen van een podium is dat je dit ook op allerlei locaties kunt gebruiken. Je kunt het zelfs thuis gebruiken. Sam deed het erg goed gedurende het optreden, maar Sims kunnen dus ook doodgaan tijdens een optreden. Dat zou niet zo handig zijn haha.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Nu even iets heel anders. In De Sims 3 Showtime heb je bepaalde prestaties. Deze klinken je wellicht al bekend in de oren. Nou, in De Sims 3 Showtime kun je de dingen die je Sim heeft gedaan dus delen. Je kunt ervoor kiezen om een persoonlijk log bij te houden als je dat wilt, een soort dagboek dus, een privé log. Je kunt er ook voor kiezen om deze prestaties met een groepje vrienden te delen. En dan is er ook nog de optie om je voortgang met de hele community te delen. Het is helemaal aan jou. Deze feature is natuurlijk cool, maar des te meer omdat De Sims 3 Showtime helemaal in het teken staat van beroemd zijn en een superster worden. Als superster wil je natuurlijk jezelf op de kaart zetten. En dat kan nu dus ook.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Een aantal nieuwe objecten waar Mike het over had tijdens de demo... The Sims Studio heeft een aantal oude items teruggebracht, en natuurlijk ook een heleboel nieuwe items. Het fotohokje is terug! Ik vond dit object zo leuk in De Sims 2 (ik geloof Nachtleven). En net als in de Sims 2 versie, kunnen je Sims ook in het fotohokje woohoo-en. Natuurlijk wel alleen als de relatie tussen Sims ook goed genoeg is. Een ander cool object is de pooltafel. En net als zijn voorgangers uit The Sims en De Sims 2, is er een vaardigheid aan verbonden die je kunt ontwikkelen. Zoals altijd is dit natuurlijk een prima object om samen te gebruiken. Het derde comeback item is de mechanische stier. Nou kan ik me niet herinneren dat dit item in De Sims 2 zat, maar het was zeker een cool item in The Sims (Party). Ik ben zo blij dat er een aantal oude items terugzijn.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Een van de laatste dingen die ik wilde vertellen over de gameplay is da je je Sims nu naar vrienden kunt sturen. Als je vrienden het verzoek tenminste accepteren, kunnen ze jouw Sim zien optreden en andersom. Dit is niet een live gebeurtenis. Dus je ziet je Sim niet tegelijkertijd optreden. Het werkt min of meer zo, dat je Sim op tour gaat, en dan verdwijnt hij/zij een aanzienlijk aantal Sims uren. Het positieve aan het feit dat het niet live is, is dat je een verzoek naar je vrienden kunt sturen, en dus niet tegelijkertijd online hoeft te zijn. Maar je vrienden kunnen het dus wel zien als zij spelen. Dus dit is zeker een coole feature. En zeker de moeite om straks zelf te gaan bekijken!

  Nieuwe Kleding en Kapsels

  Het eerste dat ik deed toen ik de kans kreeg om te spelen, was kijken naar de nieuwe items in het spel. Ik weet dat gameplay ook erg belangrijk is, maar ik wilde over van alles een beetje vertellen. Dus hier gaan we dan. Ik heb alleen de (jong) volwassenen categorieën voor mannen en vrouwen bekeken. Voor vrouwen zijn er veel nieuwe kapsels, inclusief een aantal hoofddeksels (zelfs een piccolo hoedje en helmen - Daft Punk, iemand?) Ik zag ook coole nieuwe schmink (een clown en nog een andere schmink optie).

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Wat betreft kleding, er is een bijpassende piccolo outfit. Er is ook een compleet konijnenpak, met bijpassend hoofddeksel. Dit is er voor vrouwen en mannen. Er zijn meerdere nieuwe avondjurken, een paar alledaagse outfits, een nieuw zwempak, nieuwe broeken, capribroek, tops, ook wat nieuwe schoenen en een heleboel nieuwe accessoires.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  De mannen zijn niet vergeten. Hoewel ik moet zeggen dat het meeste van de kleding voor mannen niet echt alledaags gebruikt zal worden, het past wel goed bij het uitbreidingspakket. Voor mannen zijn er ook een paar nieuwe kapsels, inclusief helmen. Nieuwe gezichtsbeharing. Ik heb nieuwe horloges gezien, oorbellen, nieuwe schoenen. Mannen hebben nieuwe complete outfits, broeken, jasjes, shirts en nette kleding. En een van de outfits lijkt te zijn geïnspireerd op Michael Jackson.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Nieuwe Objecten

  Een van de eerste dingen die me opviel in de objectcatalogus was de nieuwe kaptafel. Eigenlijk zijn dit gewoon kledingkasten met spiegel. Dus het is een multifunctioneel object. Maar je Sims kunnen er niet aan gaan zitten en zichzelf optutten ofzo. Het bespaart wel ruimte en het ziet er leuk uit. Dus nog steeds een cool object. Ik geloof dat er 2 van deze kaptafels zijn. Eentje ziet eruit als zo'n kaptafel van een kleedkamer (met van die grote lampen er omheen). Je kunt hiermee het uiterlijk van je Sim aanpassen, en outfit plannen enzovoorts.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  De jukebox is terug! En het ziet er geweldig uit. Ik geloof dat er zelfs twee jukeboxen zijn om uit te kiezen. Een klassieke versie en een meer futuristische. Ik zag dat de karaoke machine ook terug is. En de Plasmapunch Gyroscopic Conductor is ook terug. Deze machine zat ook in De Sims 2 Nachtleven. Je Sim kan hierin gaan zitten en dan ronddraaien, voor de lol. In Showtime is er ook een Golf Driving Range (Sims kunnen hiermee golfen).

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Er is een nieuwe auto (ik geloof de Electrol 3x). Er zijn twee nieuwe bars, bijpassende keukenkastjes. In de decoratieve sectie vind je veel nieuwe posters, beelden, spiegels, parasols, planten. Er zijn coole neonborden. Volop nieuwe bomen, een draagbare muziekspeler die Sims kunnen gebruiken, 3 nieuwe gametafels (computers voor twee Sims), een aantal nieuwe bedden, salontafels, baden en nog veel meer.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Podiumdecoraties (Stage Props) is een nieuwe categorie in de catalogus. Deze categorie biedt ruimte voor spulletjes speciaal voor Showtime. Subcategorieën zijn FX Machines en Verlichting (FX Machines and Lights) en Decoraties (Props).

  Een van mijn Sims had een speciale kabouter in het inventaris. Dit is een magische kabouter. Ik weet vrij zeker dat deze nieuw is. Die van mij heette Cranstan Boonitz the magic gnome.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Starlight Shores

  De nieuwe buurt genaamd Starlight Shores heeft een heleboel coole dingen, en ik zal het meeste aan jullie overlaten om te ontdekken. Maar ik wilde wel een beetje erover vertellen. Het is meer een dorp dan een stad, met veel groen. Er zijn een heleboel nieuwe openbare gebouwen. Dus vooral unieke gebouwen die je nog niet eerder hebt gezien. Altijd leuk om hiervan nieuwe ontwerpen van te zien. Starlight Shores heeft ook nieuwe (privé)clubs. Deze clubs worden gebruikt voor optredens.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Cheats

  Ik zag enkele nieuwe (?) cheats in het cheatvenster:

  • ontoggleperformance meter Sets perfect score to value
  • presetexportdone Notifies UI that async export has completed

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Het Interview

  Ik wil vooraf even aangeven dat ik enkel heb gevraagd en verteld wat ik van leden heb doorgekregen. Ik voelde me redelijk onprettig bij sommige vragen. Ik had echt het idee dat ik daarmee enorm negatief klonk over het spel terwijl het juist fans zijn die bepaalde gevoelens hebben. Hou dan in ieder geval in gedachte. Ik ben Zwitserland.

  Sinds De Sims 3 Na Middernacht kunnen Sims al beroemd worden en 5 sterren krijgen. Zal dity systeem nu anders werken met De Sims 3 Showtime?
  De Sims 3 Showtime verandert niets aan het sterrensysteem zoals het nu is. Sims kunnen nog steeds beroemd worden zoals van tevoren. Je kunt de twee pakketten prima combineren, maar features zoals het sterrensysteem van Na Middernacht veranderen niet als je Showtime installeert.

  Zal er een optie zijn om niet bekend te worden, als je dat niet wilt?
  Het is eigenlijk net als met andere uitbreidingspakketten, bijvoorbeeld de vampieren uit Na Midernacht. Je kunt het gewoon ontwijken. Er is niet een optie om het uit te zetten. Maar je wordt niet "beroemd" in Showtime als je dat niet wilt. Je moet dan bijvoorbeeld gewoon niets met die nieuwe carrières doen.

  Zullen huisdieren ook nieuwe carrièremogelijkheden krijgen? En kunnen huisdieren in dit pakket ook beroemd worden? Zulle huisdieren ook een 5 sterrensysteem hebben zoals de Sims dat hebben?
  Het antwoord op al deze vragen is nee. Huisdieren hebben geen carrièremogelijkheden en ze zullen niet beroemd worden in dit pakket. Dit pakket richt zich echt op de Sims en niet op de huisdieren.

  Zal De Sims 3 Showtime zijn zoals The Sims Superstar? Bijvoorbeeld dat er een krant wordt bezorgd waarin de supersterren staan met de hoogste rang?
  Je kunt deze spellen daarin niet vergelijken. Er zijn dingen die je wellicht herkent van The Sims Superstar. Maar er is zoveel dat anders is en nieuw. Niet zeker over de krant (was er niet al zoiets in Na Middernacht?)

  Als je Sim naar andermans spel gaat, kun je je Sim dan zien optreden? Of zal de Sim verdwijnen uit het huishouden tot de Sim weer terug is van tour?
  Als een Sim op tour gaat, dan zijn ze een tijdje weg. Dus je ziet ze niet daadwerkelijk optreden, maar je vrienden kunnen het dus wel zien.

  Is de nieuwe wereld, Starlight Shores, een normaal dorp of is het een stad?
  Het is een normaal dorp, niet een stad.

  Waarom heeft The Sims Studio voor dit pakket gekozen, in plaats van een weerpakket waar zoveel fans op zitten te wachten? Een heleboel mensen zijn boos over het aankomende pakket en sommige fans overwegen zelfs te gaan boycotten omdat ze vinden dat EA ze uitmelkt. Wat vindt het team hiervan?
  De mensen bij The Sims Studio proberen natuurlijk hun best te doen op nieuwe uitbreidingen. De Sims 3 Showtime is hetgeen het team nu wilde doen. Ze stoppen er hun hart in. Seizoenen passen niet in dit pakket. Het team luistert ook echt naar wat de fans hebben we zeggen en vinden het belangrijk dat de fans blij zijn. The Sims Studio is trots op de dingen zie ze maken en willen dit graag aan de community laten zien. Dat is ook een grote reden waarom ze dit soort evenementen organiseren om de fan sites de nieuwe games te laten zien, zodat de fan sites daar dan weer over kunnen vertellen aan de fans.

  Kun je echt met vrienden samen spelen in deze game?
  Het is niet The Sims Online, dus je kunt niet echt in andermans spel gaan en je Sim daar besturen. Echter je kunt je Sim wel op tour sturen en dan kunnen je Sims ook vrienden bezoeken, maar dit gebeurt niet per se tegelijkertijd. Als je een Sim naar een vriend stuurt, dan moet de vriend dit verzoek eerst goedkeuren. Indien geaccepteerd zal de ander je Sim zien. Dit is dus niet live. Voordeel daaraan is dat je dus niet tegelijkertijd online hoeft te zijn. Dus als je vrienden over de hele wereld hebt, dan kunnen je Sims hen nog steeds bezoeken en andersom.

  Limited Edition vs. Collector's Edition

  The Sims Studio introduceert vaak speciale edities die je kunt bestellen voor de release. Dit keer zijn er vier versies. De standaard versie, deze zal nog een lange tijd na de release ook te koop zijn. En dan zijn er ook de Limited Edition en de Collector's Edition. Als je het basisspel nog niet hebt, kun je ook overwegen om De Sims 3 plus Showtime pakket te kopen. Deze versie heeft zowel het basisspel als de nieuwste uitbreiding gecombineerd. Wat betreft de speciale edities: deze bevatten unieke items voor De Sims 3 Showtime. De Limited Edition heeft een exclusieve locatie en een coole concert opstelling. De Collector's Edition heeft een Katy Perry thema. Deze speciale editie heeft een ultieme podium bonus locatie en speciale Katy Perry items zoals mode, meerdere gitaren, een kapsel, een aantal podiumdecoraties en een echte Katy Perry poster.

  The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime The Sims 3 Showtime

  Onze Mening en Bedankje

  Ik vind De Sims 3 Showtime een heel tof uitbreidingspakket. Het is leuk en voegt zeker veel nieuwe gameplay toe aan het spel. Ik vind het leuk dat je momenten met vrienden kunt delen, of met de hele community. En ik vind het ook superleuk dat er veel oude items terug zijn gebracht. Ik moet alleen wel toegeven dat ik, net als met De Sims 3 Wereldavonturen, het niet zie gebeuren dat ik de hoofdzakelijke features veel zal gebruiken op mijn Sims. Alleen een paar Simmetjes zullen gebruik maken van de nieuwe carrières en proberen supersterren te worden.

  Ik wil heel graag EA Nederland en EA Duitsland bedanken voor het event, en voor de uitnodiging natuurlijk. Ik had het enorm naar m'n zin en het was een unieke ervaring. Ik heb weer nieuwe mensen ontmoet uit de community, en dat is altijd leuk.

  De Sims 3 Showtime zal in Nederland en België in de winkels liggen op 8 maart 2012. Bestel jouw versie vandaag nog!

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon