Google+

The Sims 2 University Review

donderdag, november 20, 2003 - 22:30

12 van de beste fansites werden uitgenodigd bij EA om The Sims 2 University bij te wonen, waar ze werden getrakteerd op een dag met het Sims 2 ontwikkelaarsteam. Lees hier meer over wat ze zoal hebben geleerd!

Ga naar The Sims 2 University.


The Sims 2 University

Op 14 november, gingen webmasters van over de hele wereld kwamen naar het hoofdkantoor van Electronic Arts in Redwood Shores, Californië, om daar deel te nemen aan The Sims 2 University en een zeldzame demonstratie te krijgen van De Sims 2.

Webmasters van The Sims Resource, Sims Zone, The Sims Zone, The Well Dressed Sim, Sim Freaks, Secret Sims, Sim Programs/8th Deadly Sim/7 Deadly Sims, SimSational, World Sims, The Sims 2 Resource, Sim Stuff, Die Sims, Killer Sims waren allemaal aanwezig.*

De welkomstafel
De welkomstafel

We beginnen de dag om 9 uur 's ochtends met een welkomsontbijt waarbij alle aanwezigen elkaar ontmoetten, de meesten pas voor de eerste keer. Daarna ging iedereen naar het theater waar men een demo van het spel kreeg van Lucy Bradshaw. Zij liet allerlei nieuwe bouwopties zien. Lucy en producer Tim LeTourneau gaven een demo met muren en daken. Ze lieten ook zien hoe de items in bouwmodus aanpasbaar waren in zo'n beetje elke kleur.

Lucy laat De Sims 2 zien
Lucy laat De Sims 2 zien

Na een korte pauze, praatte Maxis General manager en internationale hartendief Luc Barthelet over hoe belangrijk de community is geweest voor The Sims franchise en hij daagde iedereen uit om nog een stapje verder te gaan. Daarna waren Art Directors Charles London en Dave Patch aan de beurt, die een demo kwamen geven hoe er spulletjes door de community gemaakt konden worden, en gaven daarbij voorbeelden.

Programmeur Mike Lawson en Designer Patrick Barrett namen daarna de show over en toonden de programmeertaal achter De Sims 2. Ze gaven een demonstratie hoe ze een Sim programmeerden te bewegen langs obstakels. In eerste instantie bewoog de Sim heel soepel, maar Mike bracht daar verandering in. Met een paar kleine wijzigingen, struikelde de Sim over boomstammen en slaagde er niet in een muur te beklimmen, en eindigde met tranen in de ogen. Vervolgens gingen we een welverdiende lunch nuttigen en hadden wat hands-on tijd met het spel.

Tijd voor de lunch
Tijd voor de lunch
Josh krijgt wat hands-on tijd met De Sims 2.
Josh krijgt wat hands-on tijd met De Sims 2.

Na de lunch, kwam Producer Darren Futa een demonstratie geven over de custom content tool voor het maken van Sims (CaSIE). Darren liet iedereen zien hoe een Sim wordt samengesteld, evenals een reeks aanpassingen die een gebruiker kan maken aan een Sim. Toen hij klaar was met een Sim maken, liet hij zien hoe een gebruiker een Sim in eigengemaakte kloffies kan kleden. Darren opende een shirt in Photoshop, maakte een paar snelle wijzigingen en sloeg het bestand op. Het nieuwe shirt opende in CaSIE op de Sim die hij had gemaakt en we konden direct zien hoe het eruit zag. Je kunt een review van deze tool functies bekijken op The Sims Resource en bij World Sims.

Na Darren's demo, kwam Web Manager Caryl Shaw ons vertellen hoe Maxis Web Hosting zou gaan werken. Caryl legde uit hoe het nieuwe systeem webmasters van succesvolle fansites kon ondersteunen bij het vaak terugkerende probleem van hoge bandbreedtekosten, door Maxis hun website te laten hosten. Dit zou betekenen dat kleinere sites door kunnen gaan geweldig werk te verrichten zonder de lasten van bandbreedtekosten vanwege de vele mensen die hun werk downloaden.

Nadat Caryl klaar was, was het tijd voor een Trivia wedstrijdje! Kun jij alle The Sims uitbreidingspakketten in de juiste volgorde opnoemen? Welke huisdiernaam in Beestenboel was verkeerd gespeld? Het duurde even, maar uiteindelijk won Josh de wedstrijd!

De triviawedstrijd - Gefeliciteerd aan Josh die won!
De triviawedstrijd - Gefeliciteerd aan Josh die won!
Groepsfoto van alle webmasters met Will.
Groepsfoto van alle webmasters met Will.

Na een korte Q&A met het team was het tijd om lol te gaan trappen met Will Wright en het team. We vertrokken naar een EA speelruimte waar iedereen nog wat meer met De Sims 2 kon spelen, wat kon drinken en wat lekkers kon eten. Toen was het tijd om afscheid te nemen! Tot volgend jaar!

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon