Google+

Previews: De Sims 3: Exotisch Eiland Preview

donderdag, mei 30, 2013 - 19:15

Introductie

EA heeft ons pas geleden uitgenodigd om The Sims 3: Exotisch Eiland te spelen! Zoals je vast kunt raden ben ik erg enthousiast over dit pakket. Ik ben dan ook aangenaam verrast door al het nieuws in de uitbreiding. Ik zal m'n best doen om te laten zien wat het pakket te bieden heeft. Ik heb niet alles kunnen bekijken, maar dat toont ook aan hoeveel er in het pakket zit, of niet? Nou, begin maar snel met het lezen van m'n Exotisch Eiland preview! Ik heb Rosie Sim meegenomen naar het evenement dus je ziet haar weer terug op de vele screenshots met de tijd van haar leven op Isla Paradiso!

CAS

De nieuwe haarstijlen en kleding in het pakket zijn geweldig. Zoals je ziet zijn er verschillende stijlen. Alles past bij de wereld. Er zijn kleren voor de zomer en een hoop zwemkleding. Zie hier het schattige spul voor vrouwen:

En het Sims team heeft ook de mannen niet vergeten:

En hier wat nieuwe kapsels:

Er is ook nieuw spul voor kinderen. Zie hieronder:

Ik vind de nieuwe tattoos ook erg leuk:

Er is ook een nieuwe huidskleur, namelijk de kleur voor zeemeersims:

Nieuwe brillen voor volwassenen:

En voor alle leeftijden (behalve de jongsten) is zijn er duikpakken:

Koopmodus

Natuurlijk zijn er een hoop objecten die te maken hebben met resorts en boten. Een van de belangrijkste objecten in het spel is de Alles-in-één-badkamer. Deze badkamer heeft een douche en toilet. Het heeft een grootte van 1x1 tegels. Alsof dat niet genoeg is kunnen Sims er ook in ojaa-en en voor een baby proberen in deze krappe ruimte. Hoe cool is dat?!

Er is ook een nieuwe onderwatercamera, waarmee je foto's onder water kunt maken!

Een perfect object voor resorts is de vuurloop. Sims kunnen er over hete kolen lopen. Tjakka!

Ik zag ook een hoop unieke prints op de schilderijen. Er zijn niet alleen recolors van een schilderij met een enkele print erop, maar verschillende prints. Daar hou ik van! Hetzelfde is gedaan met kleding. Er is meer variatie en dat maakt alles net wat unieker.

Je moet ook even bij de nieuwe dakdecoraties kijken, daar zitten ook een paar leuke dingen tussen.

Boten. Boten. En nog meer boten. Wat zou een exotisch pakket zijn zonder boten? Het zou ook saai zijn als iedereen dezelfde boot zou hebben, toch? De mensen die aan het spel werken dachten vast hetzelfde, want er is een hele nieuwe categorie voor boten onder de voertuigen te vinden. Er zijn waterfietsen, een aanhanger voor boten, roeiboten, jetski's, zeilboten en speedboten. Voor ieder wat wils!

Als je geen boot hebt maar wel het water over wil kan een taxiboot je oppikken en wegbrengen:

Als je cheats gebruikt is er ook een nieuwe categorie onder buydebug voor onderwater-objecten. Deze categorie bevat veel van de objecten die je op de bodem van de zee tegenkomt (wat had je anders verwacht?)

Andere de buydebug categorieën hebben ook nieuwe objecten erbij gekregen. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe spawners, perfect voor bouwers en wereld-makers. Happy

Bouwmodus

Er zijn een hoop nieuwe muren, dakstijlen, deuren, ramen, funderingen, pilaren, zwembad-objecten, hekken, poorten, trappen, terrein-texturen en nog veel meer.

Hier zijn de nieuwe daken:

En de nieuwe deuren en ramen:

Toffe nieuwe hekken:

De nieuwe fundering:

Deze muren vind ik erg leuk:

Helaas geen nieuwe vloeren. Ik zag wel nieuwe patronen!

Een van de nieuwe "trappen" is een ladden. De andere trappen zijn ook leuk, maar de ladder is vooral op woonboten nuttig omdat de ruimte daar erg beperkt is. De ladder gebruikt maar 1 hokje.

Wat zou een paradijs zonder nieuwe badspeeltjes zijn? De zwembad-categorie is uitgebreid met nieuwe zwembad-bar en watervallen. De bar is letterlijk een bar naast het zwembad. Je Sim kan een drankje geserveerd krijgen terwijl ze op een kruk in het zwembad zitten! Je eigen of een andere Sim kan de bediening verzorgen, dat is helemaal aan jou. De watervallen zijn ook cool met meerdere soorten watervallen om te bouwen. Naast dit alles zijn er ook twee nieuwe glijbanen. Whoop whoop!

Altijd als ik een huis bouw ben ik teleurgesteld met het gebrek aan garagedeuren. Ik gok dat ik niet de enige ben met dat probleem. Ik ben dan ook *zooo blij* dat The Sims STudio niet één maar twee (!) nieuwe garagedeuren heeft toegevoegd aan de uitbreiding. De eerste is een variate op een deur uit het basisspel, hout met vierkanten erop. De andere is een glazen deur. Zo mooi! Dit past perfect in m'n moderne huizen!

Bomen, nieuwe palmbomen maar ook andere mooie bomen:

Isla Paradiso

In The Sims 3: Exotisch Eiland zit ook een compleet nieuwe wereld. Het is Isla Paradiso en je zult zien dat er een hoop eilanden zijn. Zoals je vast al weet is een tijd geleden de mogelijkheid om in de zee te zwemmen toegevoegd. In Exotisch EIland heb je ook boten en kun je reizen met deze boten om van eiland naar eiland te gaan. Isla Paradiso is erg groot. Het ziet er in ieder geval groot uit als je de wereld binnengaat. Ik heb het spel een paar uur gespeeld en m'n best gedaan alles te zien, te leren en te ontdekken, maar dat is gewoon niet gelukt. Hetzelfde geldt voor Isla Paradiso. Ik wou alles zien maar dat ging gewoon niet. Ik heb wel wat screenshots van willekeurige gebouwen gemaakt, maar ik weet niet meer wat ze allemaal moeten voorstellen, haha.

Woonboten

Woonboten zijn compleet nieuw in De Sims 3: Exotisch Eiland. Woonboten zijn kavels op het water. Als Nederlander vind ik dit erg leuk. In Nederland wonen er genoeg mensen op woonboten dus veel dichter bij huis kon dit niet komen. Ik heb zelf nooit op een woonbotot gewoond, maar heb het altijd interessant gevonden!

Woonboten zijn niet alleen maar kavels op het water. Je kunt ze ook door de wereld verplaatsen, over het water. Als je een stuurwiel plaatst kun je de boot besturen. Hierdoor kun je de oceaan op gaan om te gaan zwemmen, vissen, of scubaduiken.

Hier gaat mijn Sim de wereld over in een woonboot:

Woonboten kunnen zowel woon als openbare kavels zijn. Als je wil kun je een restaurant op een boot bouwen. Om de boot te verplaatsen moet je wel de eigenaar zijn.

Zodra ik de uitbreiding zelf heb zal ik een tutorial maken over hoe je woonboten maakt, want dat vond ik zelf nogal verwarrend aan het begin.

Hier wat foto's van andere woonboten in Isla Paradiso:

Resorts

Er zijn veel resorts om naar toe te gaan met je Sims in De Sims 3: Exotisch EIland. Je Sims kunnen deze resorts niet alleen bezoeken, maar ze kunnen er ook zelf een maken. Resorts zijn er in verschillende groottes en niveaus van luxe. Om een resort te openen moet je slaapplekken bouwen. Deze zijn er in verschillende stijlen.

Om een resort te maken heb je alleen maar een kavel of eiland nodig. Je kunt de telefoon pakken om een resort te openen. Kies de optie "Wordt resort-eigenaar" en je krijgt de keuze waar je je resort wilt bouwen. Je kunt ook de kaart gebruiken (uitzoomen) en daar "Omzetten naar Resort"  kiezen. Dit deed ik met mijn eiland.

Als je eenmaal een resort in je bezit hebt, kun je er bouwen. In koopmodus is er een nieuw icoon (naast de voertuigen) waar je speciale resort-items kunt vinden. Voeg ook genoeg decoratie toe, want daardoor krijgt je een hogere waardering!

Je kunt de kleding van je team ook door op de receptie te klikken. Je kunt ook een enkele Sim aanklikken en voor die Sim een speciale outfit te kiezen. Dit is geweldig en doet me heel erg denken aan De Sims 2: Gaan het Maken. Resorts lijken ook wel op de bedrijven uit Gaan het Maken. Je kunt je eigen hotel beginnen met een personeel en alles.

Je hebt personeel voor de receptie, schoonmakers, sims die het zwembad onderhouden enzovoorts. Als je wil kun je voor elke taak een Sim inhuren. Als je het een familiebedrijf wil laten kun ook zorgen dat iedereen in het gezin op het resort werkt. Het spel huurt automatisch Sims in voor de receptie, etenskraampje en de bar, maar je kunt die posities altijd invullen met je eigen Sims.

De resorts zijn erg leuk. Ik heb ook De Sims 3: Wereldavonturen en vind dat erg leuk om te spelen. Het is helaas wel wat beperkt omdat je naar een speciale themawereld moet en in De Sims 3: Exotisch Eiland kun je ook je Sims naar een resort laten gaan en ze daar een vakantie laten genieten. Dat is erg leuk!

Resorts hebben een waardering van een aantal sterren. Je krijgt er meer als je het beter doet. Sims willen vooral vermaakt worden dus je moet zorgen voor genoeg plezier en entertainment op het resortkavel. Je kunt ook het prijsniveau aanpassen, van betaalbaar naar middelmatig tot duur.

Als je de prijs te hoog zet mis je misschien nieuwe gasten als je resort niet goed genoeg is. Je kunt ook het uiterlijk van de rabbit holes aanpassen, maar helaas maar in 3 kleuren (ik had liever CASbare gebouwen gezien, maar drie variaties is nog steeds beter dan één). Sims kunnen hun beoordeling van het resort achterlaten en zo de totale beoordeling beïnvloeden volgens mij.

Je kunt de gebouwen ook verbeteren met genoeg geld. Volgens mij draagt dit bij aan een positieve beoordeling. Er is ook de optie om roomservice op resorts in te stellen. Je kunt kiezen of je dit wel of niet wil. De zwembad-bar kan ook met ploegendiensten werken, maar dat is niet vereist.

Alles waarvoor je personeel inzet kost geld. Als je resort beter wordt verdien je ook meer geld en kun je je resort verder verbeteren of nieuw personeel inhuren.

Oh en wees niet verrast als je gasten gaan zonnebaden op de vloer:

Ik zag ook deze perfecte trouwplek op mijn eigen resort:

Extra eigen kavels

In De Sims 3: Exotisch Eiland kun je niet alleen de gewone kavels kopen, maar ook een woonboot. En een resort. En verschillende eilanden. Ik heb nog niet getest hoe veel kavels je kunt bezitten, maar volgens Graham Nardone die we tijdens een Skype-sessie spraken kunnen we er zo veel kopen als we willen!

Blouwdrukken

Er zijn nieuwe blauwdrukken in De Sims 3: Exotisch Eiland. Sommige zijn perfect voor resorts!

Strandwacht

Er is een nieuwe baan in het pakket, namelijk de strandwacht. Het is geen gewone carrière waarbij je een rabbithole gebouw in gaat en verdwijnt tot je dienst voorbij is, maar het is een baan zoals in Ambities. Je kunt naar het strand gaan en je Sims over water laten uitkijken. Tijdens de demo verdronk er niemand. Als je Sims wel verdrinken kan een strandwacht ze redden.

Scubaduiken

Er zijn ook nieuwe vaardigheden in de uitbreiding, waaronder scubaduiken. Dit is een gewone vaardigheid zoals alle anderen en je kunt punten krijgen zodra je Sim tiener of ouder is. Zeemeersims hebben altijd niveau 10 van de vaardigheid. Om te scubaduiken op de duikplekken moet je Sim een bepaald niveau halen (ik dacht niveau 3), anders is het te gevaarlijk.

Als je eenmaal onder water bent is het zo cool:

Ik liet mijn mannelijke zeemeersim een van de grotten onder water verkennen. Hij vond wat mooie dingen onderweg en belandde zelfs op een andere duikplek. Soms kunnen de grotten dus als soort tussen dienen.

Voor jouw vermaak hier nog wat onderwater-screenshots:

Haaien

Tot vlak voor het eind van de speeltijd had ik nog geen haaien gezien. Toen ik 'm eenmaal zag speelde ik met de zeemeersim. En zeemeersims kunnen niet door haaien gegeten worden dus ik zag weinig actie op het kijken naar de haai na.

Kraken

Zoals je misschien al weet zijn er ook nieuwe manieren om dood te gaan. Daaronder valt ook opgegeten worden door Kraken. Helaas ben ik dit niet tegengekomen. Ik heb begrepen tijdens de Skype-sessie dat de Kraken niet vaak z'n gezicht laat zien. Het is eigenlijk net als de meteoriet. Als je lang genoeg buiten blijft kan 'ie je raken, het is eigenlijk hetzelfde met de kraken. Als je lang genoeg in het water blijft is er een grotere kans dat je de Kraken ziet. Een nieuwe uitdaging dus!

Je kunt ook bevriend raken met de Kraken. Hiervoor moet je genoeg levenswenspunten halen om de beloning te kopen. Als je eenmaal bevriend bent zal de kraken je boot niet lastigvallen als je erop zit en kun je hem zelfs zo beïnvloeden dat andere Sims aangevallen worden. Woah!

Zeemeersims

In elke uitbreiding introduceert The Sims Studio tenminste één nieuw speciaal wezen. Deze keer is het de zeemeersim. Zeemeersims zijn wat wit, bleek en hun benen hebben schubben. De benen zijn ook gekleurd en terwijl ik met mijn eigen zeemeersims speelde zag ik dat de kleur veranderde als Sims ouder werden. Ik heb ook begrepen dat je de verschijning van je zeemeersims (schubbenkleur en bovenkleding) kunt aanpassen in CAS.

Baby

Peuter

Kind

Tiener

Zodra een zeemeersim tiener wordt hebben ze de volledige 10 punten voor scubaduiken en kunnen ze ook onder water zwemmen:

Als kind kon m'n zeemeersim niet scubaduiken, maar ze kon wel veel andere leuke dingen doen in het water:

Ik zag ook dat tiener-zeemeersims een staart kregen tijdens het zwemmen. Als kind probeerde ik ze te laten zwemmen, maar ze kreeg geen staart.

Ik denk dat het klopt dat zeemeersims vanaf de tienerleeftijd een staart in plaats van benen krijgen als ze gaan zwemmen.

Ik liet m'n Rosie Sim ook aanpappen met een mannelijek zeemersim van Isla Paradiso. Na het proberen voor een baby was het in één keer raak. Het was erg spannend tijdens het wachten omdat ik niet wist wat eruit zou komen haha. Toen het eindelijk tijd was om naar het ziekenhuis te gaan was ik er klaar voor om de baby te zien. De baby bleek ook wit te zijn, net als haar vader. Ik noemde haar Ariël trouwens. Ik weet dat Isla Paradiso al een (roodharige) Ariël heeft, maar ik kon zo snel geen andere passende naam bedenken dus Ariël moest maar goed genoeg zijn. :P

Even wat karaktereigenschappen van zeemeersims. Zeemeersims hebben benen op land, maar in het water krijgen ze een staat/vinnen. Ze kunnen gewoon voedsel eten als elke andere Sim, maar ze geven de voorkeur aan vis en zeewier. Zeewier kan geoogst worden op duik-kavels of bij de supermarkt gekocht worden. Zeemeersims zijn zeedieren en ze moeten regelmatig water hebben tegen uitdroging. Aan deze behoefte wordt voldaan door in de zee of het zwembad te zwemmen, alhoewel in bad gaan of douchen ook werkt. Als een zeemeersim uitdroogt gaan ze dood.

Er zijn meer problemen voor zeemeersims. Zeemeersims die niet zo nu en dan in de oceaan (zout water) zwemmen zullen een zoutwatertekort krijgen. Als ze niet meer terug gaan naar het zoute water zullen ze uiteindelijk terug veranderen in gewone Sims. De schubben en staart verdwijnen dan ook.

Om een zeemeersim te worden kan je Sim de Zeemeer-zeewier (Nederlandse naam is me helaas even ontschoten) levensbeloning kopen, waarmee je Sim transformeert in een zeemeersim. Je kunt hetzelfde zeewier van bevriende zeemeersims krijgen. Er zijn in ieder geval mogelijkheden om zeemeersim te worden, los van het maken van een zeemeersimbaby met een geschikte partner, zoals ik deed!

Als je Sim een zeemeersim kent, kun je die oproepen. Als ze beschikbaar zijn (en er zin in hebben) komen ze naar je toe.

Hier nog wat willekeurige screenshots van Rosie's Sim zeemeersimdochter Ariël:

Shaka Bra

Een van de leuke nieuwe sociale interacties is Shaka Bra. Ik heb iets vergelijkbaars in De Sims 2: Op Reis gezien. Zo ziet het eruit:

Nieuwe Tuinkabouter

Zoals in elk pakkets is er een nieuwe tuinkabouter! Deze keer heet hij Meneer Marinier (nogmaals, de Nederlandse naam kan in werkelijkheid iets anders zijn)!

Als expert die in de diepe zeeën woont komt meneer Marinier zelden aan land. Zijn levenslange ervaring in diepzeeduiken zorgt voor een grote aantrekkingskracht voor alles dat met water te maken heeft. Niet veel Sims hebben deze duikerkabouter maar hij staat erom bekend in grotten te verblijven of zicht te verbergen tussen het zeeleven op de oceaanbodem.

Nieuwe planten

Voor de bomen: zie het stuk over de bouwmodus. Er is een nieuwe oogstbare plant, namelijk zeewier. Zeemeersims kunnen zeewier oogsten om ervan te eten. Ik weet niet of andere Sims het ook kunnen oogsten. Ik denk ook dat je zeewier alleen maar onder water kunt verbouwen. Wel zo logisch.

Islands

Isla Paradiso is vol met eilanden. Groot en klein. Sommige eilanden zijn verborgen onder een dikke mist. Tenminste, ik denk dat het mist is, maar het ziet eruit als schattige donzige wolkjes. :P

Tijdens het spelen kun je ook eilanden vrijspelen. Ik weet niet precies hoe je ze allemaal vrijspeelt, ik weet alleen dat je vier kaartdelen moet vinden. Die komen in je inventaris terecht. Als je erop klikt kun je de kaart reconstrueren. Met een complete kaart kun je naar het vrijgespeelde eiland reizen. Er is ook een levenswensbeloning om een eiland vrij te spelen. Ik kocht de beloning en werd meteen eigenaar van het onbekende eiland.

Helaas was de kaart niet te gebruiken voor een tweede eiland. Ik heb de grotten onder water doorzocht maar daar niks kunnen vinden. Het is misschien mogelijk om kaartdelen in schatkisten (ja, die bestaan ook op Exotisch Eiland) te vinden of door resorts te beheren. Ik heb geen idee! Zodra je een eiland vrijspeelt mag je het houden. Je kunt het houden om er zelf op te wonen, of om er een resort te openen.

Schatkisten

Zoals ik hierboven al zei zijn er schatkisten in De Sims 3: Exotisch Eiland. Ik vond er een tijdens het spelen, verborgen in de planten op het onbewoonde eiland. Toen ik het opende zaten er veel ongeslepen edelstenen in! Er zjin kisten op land en onder water. Zorg dus dat je goed rondkijkt als je gaat duiken! Happy

Levenswensbeloningen

Hier een lijst met levenswensbeloningen die ik kon vinden (de vertalingen zijn misschien niet zo in de definitieve versie):

 • Sterke Maag - Misselijkheid en zeeziekte behoren tot het verleden! 2.000 punten
 • Hotelmaniak - Pers elk graantje winst uit je resorts. Hotelmaniakken verdienen een bonus op al het inkomen voor resorts. 15.000 punten
 • Zeemeer-zeewier - Geeft je een hapklaar stukje Zeemeer-zeewier, sterk genoeg om de vis in elke Sim naar boven te brengen. 25.000 punten
 • Onbekend-Eilandkaart - Als er een onbewoond eiland te vinden is, zal deze kaart de locatie zeker bekend maken. 25.000 punten
 • Vriend van de Kraken - De schrikwekkende kraken doet wat jij wil! Boten waarop je vaart zullen nooit aangevallen worden door de Kraken. Je kunt ook de kraken vragen om elke boot die je wilt aan te vallen. 30.000 punten

Kenmerken

Een van de nieuwe kenmerken is Gek op Zwemmen:

Sims zijn als een vis in het water en krijgen extra plezier van in het water zijn.

Het andere kenmerk dat ik tegenkwam is Zeeman:

Zeemannen zijn gek op de open zee en willen veel liever op een boot dan op land zijn. Door hun water-ervaring zijn ze beter in het vangen van vissen en worden ze minder snel zeeziek.

Levenswensen

 • Diepzeeduiker: De bodem van de oceaan verbergt schatten en wezens die nooit door landrotten zijn gezien. Alleen de dapperste en meest roekeloze duikers kunnen de dodelijke dieptes overleven om de schatten van de bodem te zoeken. Vergeet je zuurstoftank niet!
  - Beheers de duikvaardigheid.
  - Verdien 40.000 Simoleons door de verkoop van duik-verzamelobjecten.
 • Resort-emperium: Om een echte hotelmaniak te worden moet je Sims personeel beheren, winst blijven maken en altijd de klanten tevreden houden. Als je Sim eenmaal een perfect resort emperium heeft komen reizigers uit alle hoeken voor een kans op je luxe verblijf te overnachten.
  - Bezit een vijfsterren-resort
  - Verdien 40.000 Simoleons door inkomsten van resorts.
 • Held van het Strand: Iedereen kan strandwacht worden, maar een Sim die andere Sims van de verdrinkingsdood redt is een echte held! Wees een held in je eigen stad.
  - Red 50 Sims als strandwacht.

Muziek

Er zijn twee nieuwe radiostations in De Sims 3: Exotisch Eiland! Hieronder een lijstje met alle nummers. Happy

Eilandleven

 • David Arkenstone - Beach Party
 • Lars-Luis Linek - Pan Jam
 • David Arkenstone - Sand Dance
 • Lars-Luis Linek - Steelchase
 • Lars-Luis Linek - Sunsplash

Strandfeest

 • Sam and The Womp - Bom Bom
 • Katy Tiz - Famous
 • Walk Off The Earth - Gang Of Rhythm
 • Ozomatli - Join The Party
 • Rocky Dawuni - Reggae Carnivale Style
 • The CayMan - Uppsie Bray

Laadscherm

Hier is het laadscherm voor De Sims 3: Exotisch Eiland !:D

En hier het laadscherm voor Isla Paradiso:

Q&A

We hadden een Skype-sessie na het spelen van De Sims 3: Exotisch Eiland, over de uitbreiding en De Sims 3: Dragon Valley. We hadden vooral vragen over Exotisch Eiland dus ik zal die vragen hieronder beantwoorden:

Q: Kunnen zeemeersims gegeten worden door haaien?
A: Nope. Een van de voordelen van het zeemeersim-zijn is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat er een haai achter je aan komt.

Q: Is er een limiet aan hoeveel huizen je kunt bezitten?
A: Nee, niet echt. Als je de onbewoonde eilanden ontdekt zijn ze direct van jou en in jouw bezit. In dit pakket kun je ook nog meer kavels kopen. Mits je het geld ervoor hebt kun je zoveel kavels kopen als je wil.

Q: Kun je appartementen bouwen op boten?
A: De Studentenleven-appartementen kunnen inderdaad op een woonboot gebouwd worden.

Q: Wordt Creëer een Wereld bijgewerkt?
A: Ja, maar er zal geen mogelijkheid zijn om verborgen eilanden in je eigen wereld te maken. Het is technisch te ingewikkeld dus heeft EA besloten die optie uit toekomstige CAW-updates te laten.

Q: Kun je ook zeemeersim worden zonder een zeemeersim als ouder te hebben?
A: Ja. Als je genoeg punten hebt kun je een levensbeloning kopen die je in ee n zeemeersim verandert. Er zijn ook manieren om zeewier van een zeemeersim te krijgen om zo ook in een zeemeersim te veranderen.

Q: Als ik een boot niet in mijn bezit heb, kan ik deze dan nog verplaatsen?
A: Nee, je moet een kavel in je bezit hebben om het te besturen. Als je echt een kavel wil verhuizen kan dat eventueel met cheats.

Q: Kun je de duikkavels aanpassen?
A: Ja dat kan, maar alleen met cheat codes.

Q: Kunnen we in andere werelden ook duikkavels maken?
A: Nee, helaas niet. De oceanen in de andere werelden, zoals Sunset Valley, zijn niet diep genoeg voor deze kavels.

Q: Kun je het kaveltype aanpassen van de kavels die je in je bezit hebt
A: Ja, de kavels kun je omschakelen van resorts naar privéwoningen en terug.

Q: Zijn resorts rabbit holes?
A: Ja en nee. De resorts hebben kleine huizen waar je Sims kunnen verblijven (om te slapen of op te frissen), en dat zijn inderdaad rabbit holes. Het resort op zich is geen rabbit hole; je kunt de slaapkamers zelf bouwen. Het is wat je ervanmaakt.

Q: Hoe veel verdiepingen kan een woonboot hebben?
A: Net zoveeel als normale kavels, met de uitzondering van kelders. Kelders kunnen maar 1 niveau diep gaan.

Dankwoord

Nou, dit was onze preview voor nu. Het is best kort vergeleken met eerdere previous. Ik hoop dat je er toch van hebt genoten. Als het spel uit is zullen we het zeker reviewen. Ik had veel plezier met De Sims 3: Exotisch Eiland en was erg enthousiast om onder water, met boten en met zeemeersims te spelen. Vergeet ook de resorts niet. Er zit weer zo veel in het pakket dat het te veel is om in de paar uur die we gespeeld hebben alles te ontdekken. Het moet wel een beeld geven wat je kunt verwachten. Ga maar uit van vele uren waarop je Sims op een nieuwe manier hun leven kunnen spenderen.

Ik wil graag EA Nederlad speciaal bedanken voor de uitnodiging en het geweldige event. Ik had het erg naar m'n zin, van begin tot eind!

Er staan een "paar" screenshots in deze preview. Ik heb heb er veel meer gemaakt en deze op twee aparte pagina's geüpload: deel 1 and deel 2. De screenhots zijn ongesorteerd, daarvoor ben ik veel te moe en zo belangrijk is het niet Wink

Ik hoor graag wat je van het pakket vind en of je het net zo leuk vond de preview te lezen als dat ik het vond om deze preview te maken!

Advertentie

Mastodon - Mastodon