Google+

Reviews: Lintenhertog Balzaal Festival review

dinsdag, juli 2, 2013 - 15:39

 

Introductie

Een tijdje geleden kreeg ik de standaard versie van Dragon Valley. Ik heb zelf ook nog het Lintenhertog Balzaal Festival gekocht voor bij Dragon Valley. Maar terwijl ik bezig was met de review van Dragon Valley en deze bijpassende locatie, kwam ik erachter dat de review veel te lang werd. Daarbij zal het ook wel zo zijn dat veel mensen de locatie wel willen kopen, maar Dragon Valley niet (en andersom). Dus ik heb besloten om de review in twee delen te posten. Dit is de review van de locatie. Veel lees- en kijkplezier!

 

De locatie

Het Lintenhertog Balzaal Festival is een locatie. Dit betekent eigenlijk gewoon dat je Sims erheen kunnen gaan en specifieke dingen kunnen gaan doen. Er zitten vaak ook unieke objecten bij. En deze keer is het niet anders! De locatie is een 40x40 openbaar kavel. Je kunt het op meerdere locaties plaatsen in Dragon Valley, of, als je dat wilt, in een andere wereld.

 

Koopmodus

Dit zijn de nieuwe items in koopmodus.

Houten Wapenrek

 

Vlees en Spijzen Picknicktafel

 

Boogschutterobstakel

 

Strijkerviool

 

Fontein der Drakentoorn

 

Ridderlijke Sportschool

 

Kleine Drakentemmer Stuiter Ruiter

 

Community Grill

 

Bezielde Banieren

 

Puik Paviljoen

 

Bouwmodus

Dit zijn de nieuwe items in de bouwmodus:

Cirkel Boom

 

Renaissance Stoel

 

Renaissance Hek

 

Narcis

 

Viool

Ik vind dit geweldig! Ik vind het super dat we een nieuw muziekinstrument in het spel hebben, en dat het een volledige nieuwe vaardigheid is die Sims kunnen leren. Ik vind het ook geweldig dat de viool perfect in Dragon Valley past, maar ook in elke andere wereld, zelfs moderne werelden.

Als je Sim begint met spelen, dan is hij/zij best wel slecht hierin en het klinkt nergens naar. Maar aangezien het een vaardigheid is, kun je dit natuurlijk verbeteren. Na een aantal vaardigheidspunten erbij te hebben gekregen, klinkt het vioolspel van je Sim al beduidend beter. Je kunt hieronder in de video's een aantal voorbeelden horen.

Fit as a Fiddle Violin #1

Fit as a Fiddle Violin #2

Fit as a Fiddle Violin #3

Fit as a Fiddle Violin #4

Fit as a Fiddle Violin #5

 

Na wat oefenen op de viool, kan je Sim niet alleen traditioneel viool spelen, maar ook een Middeleeuwse viool proberen!

 

 

Boogschieten

Boogschieten is de andere vaardigheid die je erbij krijgt als je deze locatie koopt. Je kunt boogschieten oefenen op het Lintenhertog Balzaal gestival, of, als je wilt, gewoon lekker thuis. Het is nogal een groot voorwerp, dus wellicht heb je er thuis niet genoeg ruimte voor. Boogschieten past super bij de Dragon Valley omgeving.

De opties die mijn Simmetje kreeg tijdens het oefenen op de locatie waren als volgt:

 • Boogschieten oefenen...
  • Basisschot
  • Snel schot
  • Uitdagingsschot
  • Extreem schot
 • Het bord uitdagen
 • Records bekijken

Basisschot is de makkelijkste en meest gewone oefening die je kunt doen. Snel schot is, natuurlijk, snel. Bij Uitdagingsschot beginnen de obstakels te bewegen, waardoor het moeilijker wordt voor je Sim om iets te raken. En als laatst hebben we nog Extreem schot, waarbij je Sim soms twee pijlen tegelijk schiet, of ze in de vlam houdt om vervolgens een doel proberen te raken.

Ik heb ook een aantal video's gemaakt van de nieuwe boogschieten vaardigheid:

The Sims 3: The Duke of Bows Renaissance Faire - Archery #1

The Sims 3: The Duke of Bows Renaissance Faire - Archery #3

The Sims 3: The Duke of Bows Renaissance Faire - Archery #2

The Sims 3: The Duke of Bows Renaissance Faire - Archery #4

The Sims 3: The Duke of Bows Renaissance Faire - Archery #5

 

 

 

Zwarte Draak

De zwarte draak krijg je *alleen* in je spel als je zowel Dragon Valley als het Lintenhertog Balzaal Festival hebt geinstalleerd, of als je de gouden versie van Dragon Valley hebt (daarin zit Dragon Valley en de nieuwe locatie). In beide gevallen komt de zwarte draak dus in je spel. Het is een beetje als de weersteen in De Sims 3 Jaargetijden. Hiervoor heb je ook De Sism 3 Bovennatuurlijk nodig, anders verschijnt de weersteen niet. Ik vind dat wel leuk, zo'n cross-over voorwerp. Maar ik kan me voorstellen dat mensen niet alles willen of kunnen kopen. Maar goed, je hebt dus zowel de wereld als de locatie nodig!

 • Naam geven
 • (Nieuwe) Naam geven
 • Vliegen
 • Voeren
 • Spelen met
 • Praten met draak over logica
 • Spook oproepen
 • Doodsbloem oproepen
 • Fantoomvloek uitspreken over...
 • Neerzetten
 • In inventaris stoppen

 

Het ei laten uitkomen

The Sims 3 Dragon Valley: Black Dragon hatching

Is dit niet het schattigste wezentje dat je ooit hebt gezien? Het ziet er zo charmant uit met het smokingachtige harnas!

 

Vliegen

Je hebt voldoende ruimte nodig zodat je Sim's draakje kan rondvliegen. Mijn Sim had een 20x20 kavel en hoewel er buiten genoeg ruimte was om te vliegen, was het toch nog steeds niet genoeg. Dus ik heb mijn Sim een ander huis laten kopen, haar daarheen laten verhuizen en heb het toen opnieuw geprobeerd.

The Sims 3 Dragon Valley: Flying Dragon

 

Spelen met de draak

Spelen met de draak is leuk, maar let op. De draak kan je Sim ook bijten!

 

Draak voeren

 

Praten over logica

Heeft je logica vaardigheid een boost nodig? Praat gewoon met de zwarte draak over logica en voila, de vaardigheid gaat wat omhoog!

 

Doodsbloem oproepen

Heb je een doodsbloem nodig? Vraag het de zwarte draak en dan krijg je er zeker een!

 

Spook oproepen

Heb je ergens een spook voor nodig? Ik zou niet weten waarom je dit nodig zou hebben, maar ja, wie ben ik om daarover vragen te stellen? :P

Nog een poging:

 

Fantoomvloek uitspreken over...

Dit verandert een andere Sim in een zombie. Deze vloek duurt maar een paar uur. Maar het is toch leuk om te zien.

Hier wederom een poging met een Sim die al een spook is, en nu ook nog eens de fantoomvloek moet verduren:

 

Bonus screenshots

Nog een aantal screens van de zwarte draak. Gewoon omdat ie zo mooi is!

 

Conclusie

Ik ben dol op zowel Dragon Valley als het Lintenhertog Balzaal Festival. Ik denk dat ik niet graag zonder zou willen spelen. Ik vind de locatie leuk, maar ik wilde deze vooral hebben in verband met de nieuwe objecten, de viool en boogschieten vaardigheden en natuurlijk de zwarte draak! Het maakt mijn Dragon Valley omgeving completer. Als je mij zou vragen of de locatie zijn geld waard is, dan weet ik niet goed hoe ik dat moet beantwoorden. Ik vind de store items meestal wel duur, maar ik koop het meestal toch omdat ik het anders teveel zou missen. Daarom is mijn antwoord: Ja, het is zeker het geld wel waard. Mocht je het nu niet kunnen betalen, dan kun je wellicht wachten totdat de locatie in de aanbieding is tijdens de Daily Deals! Happy

Het Lintenhertog Balzaal Festival bekijken en downloaden in De Sims 3 Store!

Advertentie