Google+

1 April? Of niet?

maandag, april 1, 2013 - 19:07

Gisteren (of ja, eigenlijk tijdens de nacht) heb ik het einde van SNW aangekondigd. Nu zou ik fans, vrienden en vijanden heel graag willen vragen om het volgende goed te lezen: Alles wat ik heb geschreven in mijn vorige bericht was waar. Alles over de kapotte hardware en electronica, alles over de stress, alles over de haat in de community en alles over de problemen met de site. Al die dingen zijn waar. Alles, behalve het sluiten van de site. Ja mensen, dat deel was een 1 aprilgrap. Misschien een harde, maar het hard waar kunnen zijn.

Terwijl ik bezig was met mijn nieuwsbericht gisteren, liep Cheetah voorbij, hij zag de titel en hij schrok zich kapot. Zie, hij heeft mij de afgelopen maanden gezien en gehoord. Hij weet dus hoe echt de stress is en hoe ik meerdere malen bijna besloot om SNW echt te sluiten. Hij heeft me daar telkens van weerhouden. Dus je hebt het aan hem te danken dat SNW er nog steeds is. Want alle problemen zijn wel echt. En ik heb er dus ook echte stress van.

Dat neemt niet weg dat ik SNW en de community verschrikkelijk zou missen als ik het zou sluiten. Ja, ik heb het over dezelfde community met de haters. Want in diezelfde community is ook een grote groep geweldige mensen. Ik heb meer dan een handjevol toffe mensen mogen ontmoeten. Meer mensen dan ik kan tellen. En dat weegt zwaarder dan de haters waar ik het over had.

  • Zoals ik al zei, de problemen zijn echt. De computers zijn stuk en we werken eraan om die gemaakt te krijgen. Ik weet niet wanneer maar ik hoop zo snel mogelijk. Niet alleen verveel ik me kapot nu ik niet kan gamen, ik kan ook niet werken en ik heb daar echt geen vrede mee.
  • De problemen op de site (het feit dat het ubertraag is en de rare bugs en fouten) zijn ook niet verzonnen. Ze weerhouden mij echt ervan om nu iets te posten. Mensen werken hard eraan om de bugs te fixen. Maar dat kan een tijdje duren en zelfs mijn vriendje de programmeur is niet in staat in alle problemen op te lossen. Tenminste niet direct. Ik haat het feit dat ik niet goed kan posten. Het is frustrerend, dus heb alsjeblieft geduld terwijl we proberen deze problemen op te lossen.
  • De stress die ik heb van alle problemen is ook echt. Een tijdje geleden ontdekte ik dus dat ik veel haar verlies en dat komt voornamelijk voor de medicatie en door de stress. Wat veel van jullie niet weten is dat ik chronisch ziek ben, ik heb meerdere ziektes en leven is soms een behoorlijke uitdaging op zichzelf hierdoor, en dat is nog zacht uitgedrukt. Ik ga niet bij de pakken neer zitten en ik heb ook geen zin in medelijden. Maar het is wel de waarheid en die mag toch gezegd worden. Deze ziektes maken het leven moeilijker en ik realiseer me steeds vaker dat ik mezelf op de eerste plaats moet zetten, voor al het andere, en dus ook voor SNW.
  • De haat in de community is helaas ook werkelijkheid. Ik laat anderen mij niet wegpesten. Maar er zijn sites in de community die hun best doen om mij en sommigen van mijn vrienden te pesten, meestal uit jaloezie. Ik weiger hun namen te noemen, want ik weiger me tot dat niveau te verlagen. Ik hoef ze niet de grond in de stampen op mijn site. Karma rekent vast later nog wel met ze af.

Het spijt me dat ik veel goede vrienden en fans zo heb laten schrikken. Ik voelde me hierdoor eigenlijk best wel rot toen ik zag dat mensen op Facebook en Twitter het oprecht jammer vonden. Ik had het echter nodig om mijn problemen even op een rijtje te zetten en dit was zeker een goede manier. Nee, SNW gaat niet sluiten. Maar soms vraag ik me af waarom ik blijf proberen. En ik hoop dat je na het lezen van de vorige post en deze post snapt waarom ik heb getwijfeld.

Ik was ook een beetje gepikeerd over het feit dat er dus mensen enkel naar de datum kijken en roepen: 1 April! Vergeet de datum eventjes. Lees het vorige bericht dan nog eens en het bericht hierboven. En denk dan nog eens na. Het was maar net niet echt gebeurd. Zijn deze redenen niet erg genoeg, eigenlijk? Zeker de stress die ik had en nog steeds heb doet me voortdurend nadenken: moet ik gewoon ermee stoppen? Natuurlijk zijn er ook iedere keer lieve mensen die zeggen dat ik niet moet stoppen. Dat ze de site te leuk inden en de artikelen. Sommigen vinden de downloads ook leuk. En dan is er nog mijn wederhelft, de lieve schat Cheetah, die dan zegt dat ik spijt krijg van mijn besluit als ik dat doe, dat dit mijn hobby is (dus wat blijft er nog over als ik daarmee stop?) en hij zegt dan ook dat de problemen uiteindelijk wel weggaan. Ik heb alleen een rotdatum gekozen om over die problemen te vertellen, dat geef ik toe. Dus ja laten we maar hopen dat de problemen snel oplossen. Nu weten jullie in ieder geval wel waar we mee te maken hebben op dit moment en dat het dus een tijdje kan duren voordat ik terug ben. Als alles volgens planning gaat zouden ze deze week of komende week mijn computer moeten komen halen? Geen idee. Ik zal erover posten op Facebook en Twitter.

Nogmaals sorry voor de mensen die echt waren geschrokken. En bedankt voor het lezen van mijn gezever. En ik hoop dat jullie begrijpen waarom ik zo'n radicale grap heb uitgehaald. Geloof mij maar als ik zeg dat ik de komende 10 jaar het wel weer heb gehad met 1 April. :P

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon