Google+

Simpedia: SimCity 4

Ontwerp je eigen steden met de bekendste SimCity game!

In SimCity 4, bouw je niet alleen een stad, je blaast hem ook leven in. Met haast goddelijke krachten vorm je bergen, slijp je rivierbeddingen uit en zaai je bossen om de basis te leggen voor je schepping. Vervolgens bouw je de meest realistische metropool die je je maar voor kunt stellen.

Je stad komt tot leven met de bedrijvigheid van bouwvakkers, het geraas van verkeer en de activiteiten van je Sims. Bouw huizen op berghellingen, bruggen over ravijnen en wolkenkrabbers in het centrum van de stad. Alles wat je doet heeft direct invloed, maar wat die invloed precies is is niet helemaal te voorspellen. Als je een uitbarstende vulkaan afsluit om je stad te redden, moet je niet verbaasd zijn als de lava uit een andere opening naar buiten spuit. Als er paniek uitbreekt onder je burgers, kun je barricades omverwerpen en de politie laten uitrukken of de limo van de burgemeester eropuit sturen om de oproer de kop in te drukken.

Zullen je acties de menigte kalmeren of juist de chaos verergeren? Met elke beslissing die je neemt, reageren je stad en je Sims op een goede of verkeerde manier. In SimCity 4 heeft je stad zoveel leven als jij erin stopt.

Kenmerken

  • Breng je stad tot leven: Maak en bestuur de meest levensechte metropool die je je kunt voorstellen.
  • Geef je wereld vorm: Blaas je stad vanaf het begin leven in. Vorm bergen, snijd dalen uit, plant bossen aan en maak oceanen. Met de nieuwe functies voor het maken van landschappen heb je ongeëvenaarde mogelijkheden om de basis te leggen voor je ideale stad.
  • Ervaar het leven in de grote stad: Van soepele verkeersstromen tot een hel voor forensen, van spitsuur tot nachtelijke rust, van feestgangers tot relschoppers, je stad is voortdurend in beweging en onvoorspelbaar.
  • Maak contact met je schepping: Voel de hartslag van je stad in de nieuwe SimCity die beter reageert, persoonlijker is en meer voldoening geeft dan ooit. Of je stad nu een onstuimige groei doormaakt, in verval raakt door verwaarlozing of verlaten wordt, de nieuwe SimCity simulatie-engine geeft je direct feedback, zo dat je snel kunt reageren op alle behoeften.
  • Bescherm je Sims: Laat politiewagens uitrukken om de misdaad te bestrijden, probeer een tornado te beheersen voor hij toeslaat of dek een uitbarstende vulkaan af die je burgers bedreigt. Je hebt de absolute macht, maar wees niet verbaasd als je maatregelen onvoorziene gevolgen hebben.

Release Dates

Releasedatum VS: 
14 jan 2003
Releasedatum EU: 
16 jan 2003
Releasedatum VK: 
17 jan 2003

Ratings

Advertentie

Mastodon - Mastodon