Google+

Nieuwe blog: De Sims 3 Studententijd vragen- en antwoordrondje!

woensdag, januari 30, 2013 - 12:08

Hoi Simmers!

Nogmaals bedankt voor jullie deelname tijdens onze live-uitzending op 8 januari waarbij we officieel De Sims 3 Studententijd aankondigde!  We vinden het geweldig om al jullie halsuitreikende commentaar en opwinding te zien op de forums en we weten dat jullie een heleboel vragen hebben over dit nieuwste uitbreidingspakket.  Vorige week wist ik SimGuruArgus te tackelen om hem zo veel mogelijk vragen te laten beantwoorden.  Hij vond dat jullie uitstekende vragen hadden gesteld en hieronder vind je zijn antwoorden.

Veel plezier met dit vragen- en antwoordrondje!

V: Kunnen Sims trouwen en zwanger worden op de universiteit?
A: Er zijn geen bruiloften en geen zwangerschappen.  We hebben dingen vrij simpel gehouden als Sims op de universiteit zitten. 

V: Hoe word je lid van een studentenverenigingshuis?  Worden Sims officieel geronseld?  En kunnen we ook de duur van een semester aanpassen?
A: Je aansluiten bij een studentenverenigingshuis is heel eenvoudig: zodra je naar de universiteit verhuist, selecteer je gewoon een studentenverenigingshuis. Er is geen ronselperiode omdat we niemand het gevoel wilden geven buiten te worden gesloten. Daarnaast zijn er een aantal geweldige uitdagingen om te verkennen.  Telkens wanneer je naar de universiteit gaat, kun je de duur van het semester in één week of twee weken veranderen.

V: Kunnen we naar huis gaan als we op de universiteit zitten?  En kunnen huisdieren, paparazzi en aliens een subwereld als Sunset Valley of de bestemmingen van Wereldavonturen bezoeken?
A: Aangezien de semesters niet zo lang zijn, kun je niet naar huis.  Maar als je echt last van heimwee krijgt, kun je er de brui aan geven. Daarmee verlies je echter wel alles wat je voor dat semester hebt betaald.  Huisdieren zie je niet op de universiteit, maar die rottige paparazzi en aliens zouden je wel een bezoekje kunnen brengen.

V: Is er een optie om universiteitsgebouwen aan je thuiswereld toe te voegen zodat werkende Sims een avondstudie kunnen volgen of lessen op de universiteit kunnen volgen als ze nog thuis wonen? 
A: Je kunt zeker universiteitsgebouwen aan je thuiswereld toevoegen via 'Stad bewerken' en deze functioneren op een gelijksoortige manier als de publieke locaties van de basisgame met een paar nieuwe interacties, maar er zijn geen universiteitslessen.  Hoewel Sims zich buiten de universiteit om op school kunnen voorbereiden door vaardigheden op te bouwen en de vaardigheidstest te nemen, worden de daadwerkelijke punten pas toegekend als je een semester afmaakt.

V: Als je een Sim leert kennen op de universiteit, kun je deze dan mee naar je thuiswereld nemen als het semester is afgelopen? 
A: Niet gelijk omdat je Sim eerst zijn of haar koffers nog moet uitpakken, maar als dat eenmaal is gedaan kan je Sim de telefoon pakken om te vragen of de nieuwe Sim op bezoek wil komen. 

V: Wat als jouw Sim afstudeert voordat zijn of haar vrienden zijn afgestudeerd?  Is er een optie om in contact te blijven en ze uit te nodigen om op bezoek te komen zoals met buitenlandse vrienden in Wereldavonturen?
A: Als je Sim een echte bolleboos is en eerder afstudeert, kan hij of zij altijd contact blijven onderhouden door te bellen. Er is ook een optie om met vrienden na de universiteit in contact te blijven en dat werkt min of meer hetzelfde als met buitenlandse vrienden in De Sims 3 Wereldavonturen.

V: Kun je de vrienden en buren van je Sim naar de universiteit sturen, ook al speel je niet als die Sims?
A: De enige Sims die je naar de universiteit kunt sturen zijn Sims die deel uitmaken van je actieve huishouden.

V: Wat is de kortste duur dat een Sim op de universiteit moet blijven?  Kun je aanpassen hoe lang Sims op de universiteit moeten blijven zitten?
A: De kortste tijd dat een Sim op de universiteit moet zitten is één week en de langste periode is twee weken. Je kunt de duur aanpassen door één of twee semesters te selecteren (één semester = één Simweek, twee semesters = twee Simweken).

V: Kunnen Sims meerdere graden verdienen?  Kunnen ze bijvoorbeeld afstuderen, naar huis gaan, en dan weer teruggaan?
A: Sims kunnen zeker meerdere graden verdienen.  Dus leef je uit en verzamel ze allemaal!

V: Als ik een getrouwde Sim naar de universiteit stuur, kan ze haar man dan uitnodigen om op bezoek te komen en kan hij haar uitnodigen om thuis op bezoek te komen?
A: Nee, echtgenoten kunnen niet bij elkaar op bezoek gaan als een van hen op de universiteit zit. Maar je kunt tussen de semesters door wel op bezoek gaan of je smartphone gebruiken om contact met elkaar te onderhouden. 

V: Zijn er geheime genootschappen in dit uitbreidingspakket? 
A: Er zijn geen geheime genootschappen op de universiteit, maar je kunt je wel bij de machtige mascotte aansluiten.

V: Kun je van de universiteit worden getrapt als je je niet gedraagt of slechte cijfers haalt?
A: Je Sim kan uit de klas worden gestuurd voor afkijken, maar Sims kunnen nooit van de universiteit worden getrapt of verbannen.

V: Ik vroeg me af of Sims extra wensvakken krijgen als ze afstuderen zoals bij De Sims 2 Studentenleven?  Zijn er nieuwe levenswensen of beloningen?
A: We hebben wel een aantal nieuwe levenswensen en beloningen in De Sims 3 Studententijd, maar die werken net iets ander dan in De Sims 2 Studentenleven.  In plaats van een extra wensvak, krijgen Sims een extra eigenschapvak en nog een aantal andere voordelen.

V: Zijn er vakanties?
A: Technisch gezien zijn er vakanties, maar dat hangt er vanaf of je De Sims 3 Jaargetijden hebt geïnstalleerd en wanneer het semester eindigt.

V: Zijn er piercings mogelijk? 
A: Nee, piercings zijn niet mogelijk in De Sims 3 Studententijd.

V: Kunnen Sims banen/bijbaantjes hebben als ze op de universiteit zitten?
A: Als Sims op de universiteit zitten, willen we dat ze zich op hun studie kunnen concentreren.  Als je Sims in de thuiswereld een baan hadden, wordt deze tijdelijk in de koelkast gezet als ze naar de universiteit gaan.  Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen als je op de universiteit zit.  De vacaturelijst biedt een aantal manieren om wat extra geld te verdienen, maar dat is zeker niet de enige manier.  Er zijn nog tal van andere opties!

V: Zijn er ook beursen?
A: Sims die de vaardigheidstest nemen, krijgen een score gebaseerd op eerdere prestaties.  Dit betekent dat bepaalde vaardigheden, eigenschappen of cijfers die ze als tieners op de middelbare school hadden, mee worden geteld bij het berekenen van hun algemene score. Hiermee kunnen ze financiële hulp krijgen of punten voor hun graden verdienen.  Bepaalde voortgang in een carrière werkt ook in het voordeel van Sims als ze naar de universiteit gaan.

V: Zijn er nieuwe recepten? Zijn er nieuwe recepten voor de magnetron?
A: Er zijn verschillende nieuwe kant-en-klare recepten die je in de magnetron en koelkast kunt vinden en een aantal heerlijke snacks die je in de nieuwe baristabar kunt kopen. 

V: Is er meer dan één campus beschikbaar? 
A: Er is maar één campus.  Deze campus kun je echter aanpassen via 'Stad bewerken' in je thuiswereld of wanneer je aankomt in de universiteitwereld.  Deze campus is echter de crème de la crème en de enige universiteit waar je Sims ooit naar toe zou willen gaan.

V: Wat zijn de nieuwe sociale interacties van de sociale groepen?
A: Ik wil niet te veel verklappen, maar we hebben aardig wat nieuwe sociale interacties die je ontgrendelt naarmate je reputatie zich verbetert binnen de sociale groepen.  Dit varieert van dingen als het maken van een zelfportret met je smartphone tot het pronken met een nieuwe gadget.

V: Kunnen we het spelverloop van universiteit naar stad veranderen?
A: Het werkt een beetje als een reiswereld.  Als je eenmaal op de universiteit zit, is het beter om het semester af te maken. Maar je er altijd de brui aan geven en middenin een semester terug naar huis gaan.  Als je dat doet, verliest je Sim echter alle voortgang en betaalde kosten voor dat semester.  Zodra je het semester hebt voltooid, of er de brui aan geeft, keer je terug naar je thuiswereld.

V: Kunnen Sim een officiële waarschuwing krijgen als ze het niet zo goed doen?
A: Nee, de enige straf die je kunt krijgen op de universiteit is wanneer je afkijkt.  Afgezien daarvan doet de universiteit niet zo moeilijk.  Niemand wil van de universiteit worden getrapt, zeker niet als er al heel wat Simdollars zijn betaald. En als je een 5 of een 4 krijgt, krijg je minder punten of helemaal geen punten voor dat semester.

We hopen dat je even genoeg hebt aan dit vragen- en antwoordrondje tot De Sims 3 Studententijd uitkomt op 7 maart. Bedankt voor het lezen!

SimGuruHydra

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon