Google+

De Arezzo counter en andere "slechte" CC...

vrijdag, januari 4, 2013 - 17:51

Vandaag vertelde Jacqui van TickledPinkSims me dat ze de Arezzo Bathroom Counter in haar spel had. Wat is daar dan zo speciaal aan? Nou, ze gebruikt dus nooit CC (custom content) in haar spel. Dus deze counter (Engels voor aanrecht) zou helemaal niet in haar spel mogen verschijnen. Ze had echter pas geleden wel een paar Sims via de exchange gedownload, iets wat ze normaal gesproken niet doet. En 3x raden, in een (of meerdere) van die Sims zat de Arezzo Bathroom Counter. Ik ben wat dat betreft wel een beetje net als Jacqui. Ik vind dat ik niet echt CC nodig heb, behalve de paar items die ik zelf heb gemaakt. Ik heb alle uitbreidingen, accessoirespakketten en een heleboel officiële store content. Dus ik was erg verbaasd toen ik erachter kwam dat mijn eigen Simmetjes de reden waren dat Jacqui de Arezzo Bathroom Counter in haar spel had. Want, ik had die nooit geïnstalleerd! Maar blijkbaar had ik dat wel:

En ik heb het waarschijnlijk op dezelfde manier binnengekregen als Jacqui: door het installeren van Sims (of andere items?) van de exchange/uitwisseling. Een andere optie is door SimPort te gebruiken. Als je namelijk de Sim van iemand op die manier in je spel op bezoek krijgt, kan deze Sim dus CC bevatten die je niet per se kunt zien.

De maker van de Arezzo Bathroom Counter is Angela van The Sims Resource. Ernaar Googlen gaf mij twee nuttige resultaren. De eerste was het officiële forum, daarover vertel ik zometeen meer. En het andere resultaat was een blogpost door Angela op TSR, waarin het volgende stond:

Just letting you know i just replaced my Arezzo Bathroom counter because of a broken footprint. This resulted in the counter attaching to exports from game (like lots)

Lucky that uninstall solves that problem Wink

Anyway, the counter has now been replaced with a fixed one that does not attach. Please Uninstall previous version and install the new one. Thank you!! :wub:

Vertaling:

Ik wil jullie even laten weten dat ik mijn Arezzo Bathroom counter heb vervangen in verband met een kapotte footprint. Hierdoor kwam de counter mee bij het exporteren van dingen uit het spel (zoals kavels)

Gelukkig is dat opgelost door het te deïnstalleren Wink

Maar het aanrecht is nu dus vervangen met een verbeterde versie die niet vastklampt aan andere bestanden. Gelieve de vorige versie te deïnstalleren en de nieuwe te installeren. Bedankt!

Ja, allemaal geweldig, maar aangezien het item niet via mijn spel verwijderd kon worden, en het NIET in mijn launcher stond, kon ik het niet fatsoenlijk verwijderen. De hele Sims 3 map wegdoen was ook geen optie. Ik heb zoveel uren, zelfs dagen in al die huizen gestoken! En laten we mijn eigen Simmetje niet vergeten. Ik wil haar niet kwijtraken. Dus wat moest ik nou doen?

Het topic op het officiële forum gaf meer antwoorden:

1. Make a copy of everything in the DCCache folder to a backup directory.
2. Then delete every file ending in .ebc from the DCCache folder. That is all of your store content. Don't freak out, you made a backup in step #1.
3. At this point the files in DCCache will be the ones ending in .dbc, this is your CC.
4. If you only have one or two files ending in .dbc go to step 6.
5. If you have many .dbc files delete all of them except dcdb0.dbc
6. Start the launcher and look for the bad CC.
7. If you find it, uninstall it. And go to step 10 below
8. If you don't find it, delete Dcdb0.dbc from the DCCache folder and copy dcdb1.dbc from your backup folder and rename it to dcdb0 (once it is copied into DCCache). If you have already done dcdb1.dbc, do it with dcdb2, etc. etc. until you find the bad content. Always copying (keeping the original in the backup, unchanged).
9. Return to step 6 above.
10. If you had to rename any file in step 8, change it's name BACK to what it was originally. Then copy it back into your backup folder, overwriting the original. You are doing this because you want the backup folder have the file with the bad cc removed.
11. Now copy everything from backup folder to the DCCache folder.
12. Congratulate yourself on removing the bad CC.

Vertaling:

1. Maak een kopie van alles in de DCCache map, zet het ergens in een backup map.
2. Verwijder dan alle bestanden in de DCCache map eindigend op .ebc, dat is al je store content. Niet flippen, je hebt er al een backup van gemaakt bij stap 1.
3. Nu heb je in de DCCache map enkel nog .dbc bestanden over, dit is je CC.
4. Als je een of twee bestanden hebt die op .dbc eindigen, ga dan naar stap 6.
5. Als je meerdere .dbc bestanden hebt verwijder ze dan allemaal, behalve dcdb0.dbc
6. Start de launcher en zoek de slechte CC.
7. Als je het hebt gevonden, deinstalleer het dan. En ga dan naar stap 10 hieronder.
8. Als je het niet hebt gevonden, verwijder dan Dcdb0.dbc uit de DCCache map en kopieer dcdb1.dbc uit je backup map en hernoem deze naar dcdb0 (als ie eenmaal is gekopieerd en in de DCCache map staat). Als je dcdb1.dbc al gedaan hebt, doe dan hetzelfde voor dcdb2 enzovoorts tot je de slechte CC hebt gevonden. Elke keer kopiëren (en hou een onveranderde backup van de oorspronkelijke bestanden).
9. Ga terug naar stap 6.
10. Als je bij stap 8 een bestand hebt moeten hernoemen, verander dan de naam TERUG naar wat het oorspronkelijk was. Kopieer het dan terug naar je backup map, en overschrijf het oorspronkelijke bestand. Je doet dit omdat je in de backup map bestanden zonder de slechte CC wilt hebben.
11. Nu alles terug kopiëren naar de DCCache map.
12. Jezelf feliciteren omdat je de slechte CC hebt verwijderd.

Speciaal bedankje aan Stormkeep voor deze gedetailleerde uitleg!
Als je erg fan bent van de CC in je spel, volg dan deze instructies.

Ik was met Jacqui aan het babbelen terwijl we een poging deden het bestand uit ons spel te verwijderen. Zie, het bestand mag dan misschien niet schadelijk zijn en het is dan misschien niet echt een virus. Het gedraagt zich wel als een virus. Het installeert zichzelf zonder dat je er vanaf weet en het verspreidt zich ook weer op die manier. En als je weet dat je het hebt en het wilt verwijderen, dan lukt het niet! Dus wat ik heb gedaan is het volgende, en je kunt dit enkel en alleen doen als je het niet erg vind om je CC te verliezen. Ik heb de DCBackup en DCCache mappen verwijderd. Ik heb ook de gehele inhoud van de Downloads, SavedSims en Exports mappen verplaatst/verwijderd. En als laatste heb ik ook alles uit mijn Mods map verplaatst/verwijderd, behalve de Nraas mods, want die heb ik nodig zodat mijn spel fatsoenlijk werkt. Om er nog extra zeker van te zijn kun je ook de compositorCache.package, simCompositorCache.package, scriptCache.package, CASPartCache.package en socialCache.package bestanden verwijderen. Dit zijn cachebestanden die je veilig kunt verwijderen, aangezien het spel ze gewoon opnieuw aanmaakt. Ik heb verder alles gelaten zoals het was. Dus mijn Saves waren er nog steeds, en daarmee had ik al mijn werelden met de huizen en families gewoon nog in mijn spel. Ik heb vervolgens alle officiële store content die ik heb gekocht opnieuw geïnstalleerd. Nadat ik mijn spel had opgestart, heb ik de Kamersortering en de Functiesortering onder Koopmodus getest en de aanrechten waren weg! Ik heb toen mijn Simmetjes en een huis opnieuw geëxporteerd om te testen of de aanrechten wel echt weg waren. Na grondig testen kan ik veilig zeggen dat ze nu echt weg zijn.

Ik post dit omdat ik mensen op de hoogte wil brengen van dit probleem. Het is met andere items al eens eerder gebeurd, en als je dit item niet in je spel wilt, dan is er dus een manier om er vanaf te komen! Tevens voelde ik mij deels verantwoordelijk voor het verspreiden van het item met mijn recent geuploade Sims. Ik heb de geïnfecteerde Sims intussen verwijderd en zal later de veilige versies weer uploaden. Happy

Lessen die ik vandaag heb geleerd: als je niet echt van CC houdt, maar zo nu en dan wel Sims download vanaf de uitwisseling: kies Opslagbestand in plaats van Voeg toe aan game, zodat je de bestanden eerst kunt checken met programma's als Delphy's Custard Bekijk ook of de bestandsgrootte normaal is. Bij een Sim zonder CC die meer dan 1mb is moet toch een belletje gaan rinkelen. Ik kwam in mijn mappen Sims tegen die bijna 20mb waren! Idioot! En als je er dan dus achterkomt dat je zo'n bestand hebt zoals ik hier heb beschreven, vertel het dan aan je fans/volgers/vrienden. Want wellicht heb je het bestand dan wel verspreid, zoals ik dus.

Update 18/2/2014: Crinrict heeft nu ook een handig Engelstalig artikel geschreven over de Arezzo counter. Lees het hier!

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon