Google+

EA onthult Spore voor de Mac

donderdag, januari 17, 2008 - 20:25

EA heeft deze week op Macworld EXPO 2008 bekendgemaakt dat Spore zowel op de pc als op de Intel Mac gelijk zal uitkomen. Let hierbij wel op dat je Spore alleen zal kunnen spelen op Intel Mac's en niet op de oudere PPC Mac's. Over de releasedatum is verder nog niets bekend. Lees meer in het persbericht.


EA ONTHULT SPORE™ VOOR DE MAC

Van de kleine amoebe tot het gehele heelal: gamers maken hun eigen creaties, passen die aan en delen ze met anderen

Schiphol-Rijk, 17 januari 2008 – Op de Macworld Expo van vandaag kondigde Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) aan dat SPORE™ later dit jaar beschikbaar zal zijn voor de Mac. Van Will Wright, maker van de megahit The Sims™, komt Spore, het enige spel waarbij creatieve persoonlijkheden de dieptes van hun eigen persoonlijke heelal kunnen ontdekken. Een voorproefje van het spel zal deze week te zien zijn op de Macworld Expo in San Francisco, Californië. Een pc-versie van het spel zal later dit jaar worden uitgebracht.

"We zijn erg blij dat we Spore tegelijkertijd op zowel de Mac als op de pc kunnen aanbieden. Spore is een zeer creatief spel en ik ben erg nieuwsgierig naar de manieren waarop de spelers het door hen ontworpen heelal gaan vullen," aldus Will Wright, hoofdontwerper van Spore.

Spore is je eigen persoonlijke heelal in een kleine ruimte. In dit heelal kun je leven creëren en laten ontwikkelen, stammen oprichten, beschavingen bouwen en zelfs hele werelden vormgeven. In Spore heb je een verscheidenheid aan middelen tot je beschikking om bijna elk aspect van jouw heelal aan je wensen aan te passen: schepsels, voertuigen, gebouwen en zelfs ruimteschepen. Spore is een spel voor één speler, maar jouw creaties en die van andere spelers worden automatisch gedeeld tussen jouw heelal en dat van hen, zodat er een grenzeloos aantal werelden is om te ontdekken en in te spelen.

"Ik vind het geweldig om Spore direct aan de Mac-gebruikers te kunnen aanbieden. Je kunt in dit spel op vernieuwende en machtige wijze schepsels, voertuigen en gebouwen creëren, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Spelers kunnen alles maken wat ze zich maar kunnen voorstellen en zien dat tot leven komen in het spel," aldus Lucy Bradshaw, uitvoerend producent van Spore.

Spore bestaat uit vijf fases, waarvan elk overeenkomt met een evolutiefase: cel, schepsel, stam, beschaving en ruimte. Elke fase biedt verschillende uitdagingen en doelen. Je kunt ervoor kiezen om met de celfase te beginnen en een bescheiden dier uit te laten groeien tot een diersoort met een bewustzijn. Of je kunt beginnen met de oprichting van stammen of beschavingen op meerdere planten. Je mag zelf bepalen wat je in je eigen heelal doet.

De versie van het spel voor zowel de pc als de Macintosh biedt de volledige ervaring van cel tot ruimte en heeft editors om schepsels, gebouwen en voertuigen mee te ontwerpen. Spore voor de Mac wordt mogelijk gemaakt door de TransGaming's Cider Portability Engine, op basis van ervaringen met eerdere EA-titels voor de Mac.

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon