Google+

EA kondigt De Sims 2 aan voor consoles, handhelds en mobiele telefoons

dinsdag, april 19, 2005 - 23:00

Electronic Arts kondigt vandaag aan dat De Sims 2 in ontwikkeling is voor het PlayStation2 computer entertainment systeem, het Xbox Videogamesysteem van Microsoft, de Nintendo GameCube en voor alle handhelds: het PSP handheld videogame systeem, de Nintendo DS, de Nintendo Game Boy Advance en mobiele telefoons.

Lees meer...


EA kondigt De Sims 2 aan voor consoles, handhelds en mobiele telefoons

Bestverkopende PC-game in najaar 2005 op nieuwe platforms

SCHIPHOL-RIJK, 20 april 2005 – Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) kondigt vandaag aan dat De Sims™ 2 in ontwikkeling is voor het PlayStation®2 computer entertainment systeem, het Xbox® Videogamesysteem van Microsoft, de Nintendo GameCube™ en voor alle handhelds: het PSP™ handheld videogame systeem, de Nintendo DS™, de Nintendo Game Boy® Advance en mobiele telefoons. De PC-versie van De Sims 2 denderde in het najaar van 2004 de markt op en werd de bestverkopende game aller tijden en de nummer 1 game van 2004 met een wereldwijde verkoop van meer dan 4,5 miljoen exemplaren.

Maxis-EA giet het veelgeprezen gameconcept met het open einde in een nieuw jasje, en voegt er tal van exclusieve nieuwe features aan toe. De op wensen gebaseerde gameplay uit De Sims 2 wordt voor de consoles volledig vernieuwd en alle nieuwe, naar eigen voorkeur aan te passen, spelelementen geven de gamer de meest authentieke Sims-ervaring ooit op console. Zo wordt het voor spelers mogelijk hun dromen waar te maken en hun angsten te bezweren en dat alles voor de eerste keer zonder gebruik van de cursor. Voor alle handheld-versies (die overigens tegelijkertijd met de console-versies worden uitgebracht) zijn unieke verhaallijnen bedacht.

“Al sinds De Sims 2 in september vorig jaar op PC uitkwam, vragen de fans naar een versie voor consoles. We zijn zeer verheugd dat we die wens eindelijk kunnen vervullen,” aldus Sinjin Bain, uitvoerend producent van EA/Maxis. ”Het is dit najaar De Sims 2 dat de klok slaat. De game geeft de console- en handheld-gamer talloze nieuwe manieren om het leven van hun Sims te bepalen en volledig nieuwe verhalen te vertellen.”

De Sims 2 voor console en handheld staat gepland voor het najaar van 2005.

Advertentie

Nieuwsarchief

Mastodon - Mastodon